Yüksekovalı kadınlar koca katliamını kınadı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Sosin Kadın Danışma Merkezinde bir araya gelen kadınlar, önceki gün kendisinden boşanmak isteyen eşi için kayınpederinin evini basıp bir çocuğunu ve 2 baldızını öldüren bir baldızı ile 2 yaşındaki kızını da yaralayan Salih Kızıltaş'ı kınayıp basın açıklaması yaptı.

Yüksekovalı kadınlar koca katliamını kınadı
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Yüksekova İlçesi'nde Salı günü akşam saatlerinde Hasan Kızıltaş, boşanmak isteyen eşinin gittiği kayınpederinin evini bastı. Aile fertlerini rehin alan Kızıltaş, 1 çocuğunu ve 2 baldızını öldürüp, 1 çocuğunu ve 1 baldızını da yaraladı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri Hasan Kızıltaş'ı zırhlı araca bindirerek emniyete götürdü. Yüksekovalı kadınlar da bugün Yüksekova Sosin Kadın Danışma Merkezinde bir araya gelerek olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe Eşbaşkanı Ruken Sakar, Sosin Kadın Danışma Merkezi üyesi Pınar Befre ve Esendere Belediyesine bağlı Kadın Birimi Sosyoloğu Gülistan Selen katıldı. Basın açıklamasını okuyan Sosyolog Selen şöyle konuştu:
 

"Yüksekova İlçesi'ne bağlı İnanlı Köyü'nde uyuşturucu bağımlısı ve işkenceci kocasından boşanmak isteyen ve çocuklarıyla beraber babasının evine sığınan Saliha Kızıltaş’ın iki kız kardeşi ve 5 yaşındaki Arjin'in vahşice katledilmesini lanetliyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaşanan bu acı olay da hangi gün olursa olsun eril zihniyetin kadınları hep katledildiğini bize göstermektedir. Bu zihniyet değişmedikçe kadınların katledilmesi meşrulaştırlacaktır. İşkenceci bu kocanın iyi halden ya da 'cinnet geçirdiği', 'kendisinde olmadığı' gibi gerekçelerle indirim alması Türkiye hukukunda çok olağan bir durumdur. Zira devlet aklı her zaman erkeği koruyup kollayan ve kadını köleleştiren bir akıldır"


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER