Yüksekova’da Yoğun Sis, Dondurucu Hava, Buz Kesen Yollar Ve Kaldırımlar ve Kar Temizleme Çalışması

Hakkari Yüksekova ilçesinde iki gün önce başlayan yoğun kar yağışı etkisiyle ilçede yoğun sis, dondurucu hava, buz tutan sokak ve kaldırımlar ve bunlara aldırış etmeden belediye ve karayollarından kar temizleme çalışması.

Yüksekova’da Yoğun Sis, Dondurucu Hava, Buz Kesen Yollar Ve Kaldırımlar ve Kar Temizleme Çalışması
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde iki gün önce başlayan yoğun kar yağışı etkisiyle ilçede yoğun sis, dondurucu hava, buz tutan sokak ve kaldırımlar ve bunlara aldırış etmeden belediye ve karayollarından  kar temizleme çalışmasıyla beraber dörttü bir arada görüldü.

YÜKSEKOVA’DA YOĞUN SİS

İlçede başlayan  yoğun sis, hayatı olumsuz etkilemesiyle,  Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, ulaşımda ise aksamalar meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğü ilçe’de araçların dörtlülerini açarak yol aldığı görüldü. Yetkililerden ise sürücüleri takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları ve kazaya davetiye çıkartmamaları  konusunda uyarısında bulundu.



‘DONDURUCU HAVA’

İlçede iki gün önce etkili olan kar yağışının ardından dondurucu soğuklar başlamasıyla beraber, Hava sıcaklıkları gece saatlerinde Derece eksi 8’e düşmesiyle ilçede aşırı soğuklar nedeniyle hayat adeta buz kesti.



‘SOKAKLAR VE KALDIRIMLAR BUZ KESTİ’

Çarşı merkezinde ve ara sokaklardaki caddelerde ve yaya geçişi olan kaldırımlar buz nedeniyle vatandaşlar yürümekte zor anlar yaşadı.



‘KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI’

 Sis ve dondurucu havalara aldırış etmeyen Yüksekova belediyesi ve Karayolları kar temizleme çalışmasını da bir arada yürüttüler.



Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 03:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER