Yüksekova’da yoğun silah sesleri altında basın açıklaması

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde Sivil Din Adamları Derneği (DİYADER) tarafından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binası önünde basın açıklması düzenlendi. Basın açıklaması sırasında yoğun silah sesleri duyulurken, açıklamayı okuyan Mehmet Reşit Yüksek, Kürtlerin Türkiye'yi bölmek istemediğini söyledi.

Yüksekova’da yoğun silah sesleri altında basın açıklaması
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA- Sivil Din adamları deneği (DİYADER) Yüksekova ilçesinde basın açıklaması operasyonların durdurulmasını istedi. İlçede yoğun silah sesleri arasında yapılan açıklamayı (DİYADER) adına Mehmet Reşit Yüksek okudu.
 


Binlerce yıl önce Kürtlerin bu kentlere geldiğini ve yerleştiğini söyleyen Yüksek şöyle konuştu: 

"Kürtler Türkiye’yi bölmek istemiyor. Türkiye’yi neden bölmek istemiyor. Çünkü İstanbul, Ankara ve bütün şehirler Kürt şehirleridir. Şimdi basın açıklmasını okurken bile yoğun silah sesleri geliyor. Bu nedenle Yüksekova halkı burada operasyon yapılmasını istemiyor. Yüksekova’da kan dökülmesini istemiyoruz. Burada ne polis, ne asker ne de garilla ölsün istemiyoruz.

Yüksekovalılar köylerini, şehirlerini terk edip virane olmak istemiyor. Kürtler ve Türkler bir memlekette birliktelik içerisinde yaşamak istiyor. Yalnız Türkiye’deki bu sistem Türkiye’yi bölmek istiyor.

Bugün Cizre’deki ve Sur’daki vahşet gözler önünde. Kimse diğer şehirlerinde böyle olmasını istemiyor. Türkler bu sisteme karşı kalksın ayaklansın ve anlasınlar ki Kürtler asla Türkleri bölmek istemiyor."


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER