Yüksekova'da Soba Satışları Başladı

Uzun ve şiddetli geçen kış mevsimi öncesinde Yüksekovalılar soba ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. İlçe ve köylerde yaşayanlar kömürlü ve sac soba satın almaya başladı. Ekonomik durumu iyi olmayanlar ise ikinci el sobalara yöneldi.

Yüksekova'da Soba Satışları Başladı
METİN TEK-YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde havaların soğumasıyla beraber ekonomi durumu iyi olmayan vatandaşlar sac soba almaya başladı. Sobacıların yoğun olarak bulunduğu Yüksekova ilçesindeki sobacılar sokağındaki soba imalatçı ve satıcıları, satışlardan memnun olmadıklarını belirtiler.

10 yıldır saba imalatçı olan İzzet Atılgan, “Bu sene satışlarımız oldukça az ilçede sık sık kepenklerin kapalı olması ile aldığımız siparişlerimizi denkleştiremedik. Bu yıl hiç çalışmadık diyebiliriz." Günde 4-5 saat dükkanlarını açtıklarını belirten Atılgan, ortam rahat değil bu yüzden dükkanlarımızı kapatıp erken eve gidiyoruz. Dedi.

16 yıldır soba imalatçısı ve satıcısı olan Kerem Dinçer,  "satışlar oldukça azaldı. Sipariş alamıyoruz gelen müşterilerimiz ise 2. El soba istiyorlar yada evdeki sobalarını getirip tamir edilip onu kullanmak istiyorlar. Müşterilerimiz çoğu köylerden geçen sene işlerimiz oldukça yoğundu, çoğu zaman dükkanda sabahlıyorduk. Bu sene yaşanan olaylardan dolayı nerdeyse hiç sipariş almadık desek yerindedir. İfadeleri kullandı.

Sac soba fiyatlarının 100 ile 150 TL arasında değiştiğini belirten vatandaşlar, oldukça pahalı olduğu belirtildi.











Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 14:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
SONGÜL ÇAĞA
SONGÜL ÇAĞA - 2 yıl Önce

Bu sobalar birininin fiyatı ne kadar

SIRADAKİ HABER