Yüksekova’da Seçim Şenliği

HDP’nin zaferini kutlamak amacıyla Yüksekova'da düzenlenen şenliğe on binler akın ederken, kutlamada konuşan HDP Disiplin Kurulu Eşbaşkanı Hamit Geylani, " Biz kolay gelmedik buralara, hepiniz bu kanlı sürecin bu kanlı tarihin tanıklarısınız" dedi.

Yüksekova’da Seçim Şenliği
YÜKSEKOVA GÜNCEL

HDP tarafında sanat sokağında düzenlenen şenliğe HDP Disiplin Kurulu Eşbaşkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, sivil toplum örgütleri HDP’li, DBP’li yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan HDP Disiplin Kurulu Eş Başkanı Hamit Geylani yaptı. Bu coşkuyu çok hak etmiştiniz diyen Geylani, “ Biz kolay gelmedik buralara, hepiniz bu kanlı sürecin bu kanlı tarihin tanıklarısınız gözyaşı döktük, şehit verdik, bedel ödedik, işkencelere atıldık. Ama onurumuzla başımız dik olarak böylesi zafer alanlara geldik. Bu zafer hepimizindir diyen Galeyni, “  bu zafer ülkemizin, Kürdistan’ın, Ortadoğu’nun ve cihanın zaferidir. Şeklinde konuştu.


Vekil Nihat Akdoğan, “ ne kadar coşkulu olursanız yeridir hakkınızdır. Sistemin bütün planların yok olduğu gündür.  İstedikler ki günümüzü, umutlarını karanlığa gömsünler HDP’ye gönül verenlerin yolu kesmek istediler. Ama halkımız provokasyonları ve ölümleri gönlünde saklayarak 7 Haziran’ı beklediler. Halkımız en iyi cevabı bugün verdi. İfadelerini kullandı.

Vekil Abdullah Zeydan ise Hakkari halkının her zaman ki gibi önderine ve şehitlerine sahip çıkacaklarını çok iyi biliyorduk. Halkımız dün Türkiye’de çok önemli bir tarih yazdı. Dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra HDP’li milletvekilleri ile vatandaşlar halay çekti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER