Yüksekova'da Mevlid Kandili programı düzenlendi

Hakkari Yüksekova İlçesi'nin Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ile Gençlik” Temalı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Türkçe ve Kürtçe Mevlid Kandili programı verildi.

Yüksekova'da Mevlid Kandili programı düzenlendi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Merkez İhsaniye Camisinde düzenlenen Mevlid Kandili programına, ilçenin Cami imamları ve Vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftülük görevlileri tarafında okunan Kuran-ı Kerim ve İlahi dinletisinin ardından Mevlid - i Şerif okundu. Daha sonra kürsüye çıkan İlçe Müftüsü Şakir Şahin; Sallallahu aleyhi vesellem efendimizi yeryüzünü tescillediği bu gün vesilesiyle Mevlid gecesinde bir arada bulunuyoruz.

Tüm Yüksekovalı kardeşlerimizin Mevlit kandilini ve Mevlit-i nebi tebrik ediyor,İlçemizde, Ülkemizde ve tüm İslam aleminde, Efendimiz (s.a.v)’ın sevgi muhabbetinin yaşamasına vesile kılmasını yüce Mevla’dan Niyaz ediyorum.Dedi



Şahin; Bu yıl mevlid - i Nebi haftamız 17-23 kasım tarihleri arasında tüm yurtta Peygamberimiz ve gençlik temasıyla işlenecektir.Bu tema çercevesin’de gençliğin nebevi metod yoluyla sıratı mustakim üzere bir hayat sürmelerini nasıl sağlayacağız bunu anlamaya ve anlatmaya çalışacağız.Öncelikle gençler arasında Efendimizin konuşılması adına lise ve orta okullar arasında iki kategoride kompozisyon yarışması düzenledik.Diyen İlçe Müftüsü Şakir Şahin konuşmasını şöyle sonlandırdı; Rabbbim hepimizi Kur’anı kerim ve Sünneti seniyye üzerine daim kılsın.Şeklinde Konuştu.



Mevlid programı ilahi ve Müftü Şahin'in okunan dualarıyla son.




































Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şaban Çardaklı Kahramanmaraş
Şaban Çardaklı Kahramanmaraş - 6 yıl Önce

Mevlit kandili münasebetiyle yüksekova merkez camii de düzenlenen Kuran okuma ziyafeti için yüksekova müftülüğüne teşekür ederim

SIRADAKİ HABER