Yüksekova’da yıllardır tandırda pişirilen lavaş ekmeklerine rağbet artıyor. Fırında çalışan genç kızlar aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söylüyorlar. 35 derece sıcağa rağmen lavaş ekmek pişirerek müşterilerin hizmetine sunduklarını söyleyen kızlar, şehir dışına İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden de sipariş aldıklarını belirtiyor.
Köylerde kadınlar tarafından pişirilen lavaş ekmekleri son yıllarda şehir merkezinde de rağbet görmeye başladı. Yüksekova’da tandırda pişirilen lavaş ekmeği soflarında vazgeçilmezi oldu. Son zamanlarda artan tandır ekmeği fırınlarında çalışan kızlar da hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de işlerini severek yaptıklarını ifade ediyorlar. Ayrıca kadın elinin değdiği ekmeğin tadının başka olduğunu belirten kadınlar, şehir dışından da sipariş aldıklarını söylediler.
Kavurucu sıcakta fırında lavaş ekmek pişirmenin çok zahmetli bir iş olduğunu belirten fırın sahibi Yasin Ağralı; ben ve yanımda çalışan elemanlarım kavurucu temiz hijyenik bir ortamda kavurucu sıcağa rağmen, ekmeklerimizi tandırda pişirip, müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yüksekova’da yıllardır bu işi yapıyorum. Çoğu zaman İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden de sipariş alıyoruz. Sipariş aldığımız yerlere ekmeğimizi paketleyip kargoyla gönderiyoruz. Sabah saat 06.00’da hamuru yaptıktan sonra akşam saatlerine kadar çalışıyoruz. Pişirdiğimiz ekmeğe yoğun talep olduğundan dolayı bazen yetiştiremiyoruz "dedi.