Yüksekova'da kadınlar Günü etkinliği

Yüksekova ilçesinde, Aile Destek Merkezi, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle program düzenleyerek kadınlar gününü kutladı.

Yüksekova'da kadınlar Günü etkinliği
İlçenin bir düğün salonunda, Aile Destek Merkezi 8 Mart kadınlar günü nedeniyle düzenlediği programla, Kadınlar günü Türkçe- Kürtçe şarkılar ve halaylar eşliğinde kutlandı.

Programa Yüksekova Kayamakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kasıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcanan, Kurum amirleri ve kadınlar katıldı.

Pggramda konuşan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Dünyada kadın değince aklla ailenin sorumluluğu geliyor. Kadın değince aklla annelerimiz geliyor. Kadın değince evlatlarımızı yetiştiren kişi geliyor. Gönül ister ki sizlere hitap ederken kadına şiddetin son bulduğu, kadınlara karşı ayrımcılığın son bulduğu bir günde buluşmak isterdim. 

Kadınlar için her alanda eşit ve şiddetin olmadığı, kavganın olmadığı, sonsuza kadar böyle gidecek değil inşallah yapılan düzenlemeler bundan sonra kadına yönelik şiddetin en aza indirlecek belki de sonlandırılacak. Temenimiz ve mücadelemiz bu yönden kadınlarımızın her alanda olmasını istiyoruz. İş'te, ticarette, eğitimde yani her alanda annelerden özellikle kız çocuklarının eğitimini yakından takip etmelerini istiyorum"

Kaynmakam ve beraberinekiler kadınlara gül ve karanfil dağıttı.



Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER