Yüksekova'da Cinnet; 3 ölü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kendisinden boşanmak isteyen ve babasını evine dönen karısını ikna etmeye çalışan Hasan Kızıltaş dehşet saçtı.

Yüksekova'da Cinnet; 3 ölü
 YÜKSEKOVA GÜNCEL 

Kayınpederini evini basan ve aile fertlerini rehin alan Kızıltaş, 2 çocuğunu ve baldızını kurşun yağmuruna tuttu. Yaşanan olayda 2 çocuğunu ve 1 baldızını öldüren Kızıltaş, 2 baldızını da yaraladı.

Olay, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı Köyü'ünde akşam saatlerinde meydana geldi. Kendisinden ayrılmak isteyen eşini ikna etmek için köyde yaşayan kaypederinin evine giden Hasan Kızıltaş, karısını evde bulumayanca tabancayla evde bulunan çocuklarını ve baldızlarına kurşun yağdırdı. Çocukları olan 2 yaşındaki Avjin ve 5 yaşındaki Arjin ile bir baldızını yaraladı. Silah seslerini duyulması üzerine eve koşan çevredeki vatandaşlar, Kızıltaşı ikna ederek 3 yaralı hastaneye ulaştırırken, Kızıltaş elindeki tabancayla tehdit ederek 2 baldızını rehin aldı.


Bunun üzerine köyde bulunanlar olayı güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda ambulansla birlikte özel hareket polisleri sevk edildi. evin çevresinde köy korucularını desteği ile sarıldı. Bu sarada evde bulunan Kızıltaş, 2 baldızını da silahla yaralayınca polisler ev eoperasyon yaparak Kızıltaşı sağ olarak ele geçirdi. İsimleri açıklanmayan 2 baldız hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, dehşet saçan Kızıltaş ise zırhıl araca bindirilerek köyden uzaklaştırılmak istendi. Ancak bu sırada Kızıltaş'ı linç etmek isteyen kalabalık zırhlı aracı taş yağmuruna tuttu.

Ağır yaralı olan 2 yaşındaki Avjin ve 5 yaşındaki Arjin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybederken, ismi öğrenilemeyen bir baldız ise hastanede yapılan tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı olan 2 baldızın tedavileri ise sürüyor. Bu arada dehşet saçan Hasan Kızıltaş'ın Vanlı olduğu ve karısın ikna etmek için Yüksekova'ya geldiği belirtildi. Kızıltaş'ın emniyetteki sorgusu ise sürüyor.









Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER