Selma Irmak: Veregoz'daki canlı kalkanların durumundan endişe duyuyoruz

Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Bölgesindeki şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgisini aldıklarını belirterek bu bölgede bulunan canlı kalkanların durumundan endişe duyduklarını söyledi.

Selma Irmak: Veregoz'daki canlı kalkanların durumundan endişe duyuyoruz
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-Hakkari'nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca Bölgesi'ndeki uzun zamandır yaşanan çatışmalar bugün akşam saatlerinde şiddetlendi. 
Çıkan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 askerin yaralandığı belirtilirken yaralı askerleri helikpterle Hakkari'ye getirildiği öğrenildi. 

Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak Yüksekova Güncel Habere yaptığı açıklamada, Veregoz mıntıkasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgisini aldıklarını belirterek bu bölgede bulunan canlı kalkanların durumundan endişe duyduklarını söyledi. 

Bölgede uzun zamandır canlı kalkan eylemi olduğuna dikkat çeken Irmak, "Canlı kalkan eylemi dünyanın masum eylemidir. Bu insanlar iyi niyet elçisi olarak oradalar. Yani hem askerin hem de gerillanın ölmemesi için oradalar. Bu insanlar şehre dönmek istiyorlar ama günlerdir bu bölgeye giden yollar kapatılmış durumda. Bizler o bölgeye gittiğimizde buna şahit olduk. Ne oradaki canlı kalkanların tahliyesi mümkün ne de buradan gidişlere müsaade ediliyor. Diyarbakır’dan savaş uçakları kalkıyor. Ve muhtemelen o bölgeye hava saldırısı yapılıyor. Oradan aldığımız haberler de hava saldırısının devam ettiği yönündedir. Burada yaşayan insanların durumunda çok ciddi şekilde endişe ediyoruz” dedi.

Bölgeye uzun zamandır havan ve obis atışları yapıldığını belirten Irmak, "Canlı kalkan olarak kendilerini orada konumlandıran insanların hayatı şuanda oradaki kolluk kuvvetlerinin, valiliğin, kaymakamlığın güvencesi altında olmak zorundadır. Sivillerin zarar görmesi halinde bu kurumlar sorumludur. Valiliğin ve kolluk kuvvetlerinin oradaki sivil insanların güvenliğini sağlamak zorunluluğu var. Sağlıklı bir şekilde tahliye edilmeleri sağlanmalıdır. En azından hava saldırılarının o bölgede yapılmaması lazım. Valiliğe hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Ne kaymakamlık ne de valilik telefonlarımıza cevap vermiyor. İçişleri bakanına da ulaşmamız söz konusu olmıyor. O nedenle devletin herhangi bir kurumu ile iletişim kurmak gibi bir durumumuz yok. Hakkari halkının o insanlara sahip çıkması lazım. Çünkü oradaki insanların hayatı tehlikede.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER