O öğrencilerine 'No pain, no gain'ı öğretti

Kobanê'nin inşasında yer almaya giderken Suruç katliamında yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun (26) öğrencileri, kendilerine "No pain, no gain (Bir bedel olmadan bir kazanç olmaz)" sözünü öğreten öğretmenlerinin "son dersini" çok iyi anladıklarını söyledi. Öğrencileri, Aksu'nun bir öğretmenden öte çok iyi bir devrimci olduğunu anlattı.

O öğrencilerine 'No pain, no gain'ı öğretti
Kobanê'nin inşasında yer almaya giderken Suruç katliamında yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun (26) öğrencileri, kendilerine "No pain, no gain (Bir bedel olmadan bir kazanç olmaz)" sözünü öğreten öğretmenlerinin "son dersini" çok iyi anladıklarını söyledi. Öğrencileri, Aksu'nun bir öğretmenden öte çok iyi bir devrimci olduğunu anlattı.Kobanê'nin inşası için Suruç'a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere düzenlenen bombalı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumanlardan biri de henüz 26 yaşında olan Eğitim Sen Yüksekova Şube Yöneticisi İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu idi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Aksu, memleketine geri dönerek Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde görev yapmaya başladı.

Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra iyi bir aktivist de olan Süleyman öğretmen, aynı zamanda koyu bir HDP gönüllüsüydü. Bir ablası YPJ saflarında mücadele yürüten Aksu, yeniden inşa süreci için yoluna koyulduğu Kobanê uğruna yaşamını yitirdi.

Hayatının baharında olan öğretmenlerini kaybetmenin şokunu halen atlatamayan öğrencileri ise birkaç günde bir Aksu'nun Orman Şehitliği'nde bulunan mezarına giderek hasret gideriyor.

Aksu'nun, mezarlık ziyaretlerinde karşılaştığımız öğrencilerinden Savaş Önal, çok sevdiği öğretmenini ve ölümüne dair duyduğu öfkeyi "Süleyman öğretmen bizim branş hocamızdı. Derste bir ağabey, bir baba gibiydi. Bu katliamı gerçekleştirilenleri lanetliyoruz. Devlete zeval geldi, herkes bunu böyle bilsin. Süleyman hocayı unutmayacağız. Onlara verebileceğimiz en güzel mesajı, hocamızın son dersini çok iyi anlamakla verdik. Onlar bir tek Süleyman'ı öldürdüler, şimdi sevinmişlerdir de, ama korksunlar çünkü yerine yüzlerce Süleyman yarattılar. Yüzlerce Süleyman yeşerdi" sözleriyle ile getirdi.

'Süleyman hoca bize mutluluğu, barışı öğretti'

Aksu'nun öğrencilerinden Diyar Kızıldoğan ise, dersinin bitmesini istemediği tek öğretmenin Süleyman hoca olduğu itirafında bulunuyor. Kızıldoğan, yitirdiği öğretmeninin "Bize dersi çok candan bir abi, bir baba gibi anlatıyordu. Süleyman hoca bir devrimciydi. Örnek aldığım bir devrimciydi" sözleriyle anlatırken, Suruç'ta katledilen 32 kişinin birer yıldız olduklarını ifade eden öğrencilerinden Berivan Akın da, "Katliam gerçekleştirip onlara kayırdılar. Bunu yapanları nefretle kınıyorum. Bunların artık devam etmesini istemiyoruz. Süleyman hoca öyle bir öğretmendi ki gözlerimize bakınca bile gözlerindeki o gülümseyişi, o ışıltıyı görebiliyorduk. O bize mutluluğu, barışı öğretti. Bunu yapanlar bunun cezasını ödemelidir" şeklinde konuştu.

'Bizler de devrim yolunda yürüyeceğiz'

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER