Irmak Köy Ziyaretlerin'de bulundu

HDP Hakkari’de seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ederken, DTK eş genel başkanı ve Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Irmak Köy Ziyaretlerin'de bulundu
YÜKSEKOVA GÜNCEL

HAKKARİ- DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ile beraberindeki DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP ve DBP İl yöneticileri Hakkari kent merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Kaymaklı (Şimoninıs) köyünü ziyaret ettiler.

Kaymaklı köyü sakinlerince coşkulu bir şekilde karşılanan Irmak, burada halka hitaben yaptığı açıklamada, HDP’nin baraj sorunun olmadığını anlatarak bu durumun dayak noktasının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın telaş ve korku içerisinde meydanlara çıkması oluğunu söyledi.

Irmak, AKP’ye oy vermeyi düşünen Kürtlere seslenerek, “Erdoğan ve hükümetinin yalanları ortaya çıktı. AKP ampulü patladı. Siz yanlış yerde ve yoldasınız, Kürt halkının yoluna geri gelin. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Kobanê’de canlarını feda eden kadın ve erkek savaşçılardan, dağlardaki gerillalardan utanın. Halkınız ile birlikte oylarınızı kendinize verin. Bugüne kadar yaptığınız tüm yanlışları unutun, zararın neresinden dönerseniz kardır. Tarih yapılan her iyiliği de kötülüğü de unutmaz ve yazar” şeklide konuştu.

Kaymaklı köyü sakinleri de 7 Haziran seçimleri nedeniyle daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını belirterek halkın partisi olan HDP’nin etrafında kenetlenme çağrısı yaptılar.

kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Irmak ve beraberindekiler kendilerine gösterilen yoğun ilgiden memnun kaldı. Yapılan konuşmalarda köy sakinlerinin de düşüncelerini alan Irmak, daha sonra kendileri için hazırlanan yer sofrasında köy sakinleri ile yemek yedi. Buradaki çalışmaları son bulan Selma Irmak, kadınların zılgıtları eşliğinde köyden ayrıldı.

2-673.jpgÖte yandan, sabah saatlerinde Hakkari'den konvoy eşliğinde çıkan Selma Irmak ve beraberindekiler, Kırıkdağ köyü mevkiinde trafik kazası geçirdi. Selma Irmak’ın içinde bulunduğu araca konvoyda bulunan başka bir aracın arkadan çarpması sonucu araçlarda maddi hasar meydana gelirken, şans eseri yaralanan olmadı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 02:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER