'Erdoğan'ın sarayı için çocuklarımızı öldürtmeyelim'

Yüksekova'nın Veregoz bölgesinde süren canlı kalkan eylemi 3'üncü haftasına girerken, dün gün boyu bombalanan alanı terk etmeyen canlı kalkan eylemcileri asker annelerine, "Erdoğan'ın sarayı için çocuklarımızı öldürtmeyelim" sözleriyle çağrıda bulundu.

'Erdoğan'ın sarayı için çocuklarımızı öldürtmeyelim'
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta Şagûlord (Gürkavak) köyü yakınlarındaki Veregoz ile Kepîr bölgelerinde 17 Ağustos'ta başlatılan canlı kalkan eylemi 19'uncu gününde devam ediyor. Devletin "Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan ettiği, halkın da buna karşı "Demokratik Direnişle Size Savaş Yaptırmayacağız" çadırını kurduğu Veregoz'da canlı kalkan eylemi devam ederken, 2 Eylül günü bölgede başlatılan geniş kapsamlı askeri operasyonla bu alanın çevresi yoğun bombardıman altında tutuluyor. Buna rağmen canlı kalkan eylemcileri, alanlarını terk etmeyeceklerini söyledi.

'Ne pahasına olursa olsun buraları asla terk etmeyeceğiz'

Canlı kalkan eylemini dönüşümlü olarak sürdüren ve Veregoz'da üç haftadır bedenlerini silahlara ve bombardımana siper eden eylemciler, bedeli ne olursa olsun savaşa karşı duracaklarını anlattı. Çadırdaki bekleyişlerini sürdüren yurttaşlardan Fazile Polat, 3 gündür bombalanan bölgede olduğunu dile getirerek, "Anneler olarak ne pahasına olursa olsun bizler buraları asla terk etmeyeceğiz. Asker anneleri artık çocuklarını askere göndermesin. Artık yeter. Erdoğan'ın sarayı için çocuklarımızı öldürtmeyelim. Annelerin sabrı kalmadı, hayatımızı kararttı" dedi.

'Bu devlet bizi öldürüyor'

"Bu devlet bizi öldürüyor" diyen Polat, Kürt çocuklarının sokaklarda katledildiğini ve zindanlara atıldığını hatırlatarak, "Bir de kalkıp 'terör' diyorlar. Biz 'terör' değiliz, bir halkız hakkımızı istiyoruz. İnsanlığı ve Önder'imizin özgürlüğünü istiyoruz. Ne tutuklanmaktan ne de bombalanmaktan korkmuyoruz. Bu savaş burada devam ettikçe, asla buradan gitmeyeceği" diye konuştu. Emine Erdoğan'a da seslenen Polat, "Sen de annesin elini vicdanına koy! Erdoğan bu gençlerin kanında boğulacak. Asker, polis ve gerilla kanı üzerinde siyaset yapmayı bıraksın artık. Asker-polis anneleri de artık ayağa kalksın. Erdoğan'ın koltuğu ve Saray'ı için çocuklarını göz göre göre ölüme göndermesinler" ifadesinde bulundu. 

'5 kuruş için çocuklarınızı ölüme göndermeyin'

Bir oğlunun PKK saflarında yaşamını yitirdiğini ve 2 oğlunun da HPG gerillası olduğunu dile getiren eylemcilerden Gulê Polat, "Kan emici düşmanın savaş uçakları dünden beri başımızda dolanıp buralara bombalar yağdırıyor. Ama zerre kadar korkmadık. Ne yapsalar da yaylalarımızı bırakmayacağız. Buralar bizim topraklarımız" dedi. Asker annelerine seslenen Polat, "Oğullarını askere gönderiyorlar sırf birinin koltuğu için. Öldüklerinde de Erdoğan 10 kuruş para veriyor diye 'Vatan sağ olsun' diyorlar. Beş kuruş için çocuklarınızı ölüme göndermeyin. Bakın bizler insanlar ölmesin diye canlı kalkan olduk" diye konuştu. 

'Erdoğan bir kez daha kaybedecek' 

Canlı kalkanlardan Halil Aslan da "Bir kişinin koltuğu, bir Saray için ölmesin bu kadar gencimiz. Dünden beri buraları tank ve uçaklarla bombalıyorlar. Ama biz eylemimizi sürdüreceğiz" derken, canlı kalkanlardan Fehmi Aslan ise "Anneler, kadınlar, çocuklar hep beraber buraya geldik sırf barış için. Erdoğan bu kirli siyasetle asla amacına ulaşamayacak. Seçime de gitse yine kaybedecek. Koltuk sevdasından vazgeçsin ve artık kan içmesin" ifadesinde bulundu. DİHA

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER