Eğitim-Sen'liler öğretmen Aksu için yürüdü

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu, için Eğitim-Sen tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-Sen'liler öğretmen Aksu için yürüdü
YAŞAR KAPLAN -YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA- HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, HDP, DBP yöneticileri, Eğitim-Sen üyeleri ile Süleyman Aksu’un öğrencilerinin aralarında bulunduğu kalabalık KESK Şubeler Platformu binası önünde bir araya geldi.




Kalabalık buradan Cengiz Tople Caddesi üzerinde bulunan DBP binasına kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse tarafından okundu. Köse, yaşamlarını yitirenlerin rüzgar kanatlı atlarına bindiklerini ve onları sonsuzluğa uğurladıkların belirterek, "Tarihin sayfaları bu ceberutların, bu zalimlerin, bu katillerin isimleriyle dolu. Halk, dünyadaki bütün insanlık aslında bu katilleri olması gereken yere göndermiştir. Bizler de bunları göndereceğiz. Bu öfke ile daha da büyüteceğiz mücadeleyi, daha sık tutacağız. Onlar gittiler, yüzlerinde gülüşleriyle. Ama bizim görevimiz, bize bıraktıkları görev açtıkları bu yolda yürümek. "dedi.

Yapılan basın açıklamasından sonra kitle yürüyüş ve sloganlar eşliğinde taziye çadırına gitti.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER