Derecik Beldesinde Halk Şöleni

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından seçim çalışmaları kapsamında Derecik Beldesinde halk şöleni düzenledi. Şölende konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Türk Kardeşlerimiz bizlerden özür dilemelidir. Yıllarca bizi katlettiler. Dedi.

Derecik Beldesinde Halk Şöleni
HALİT YİĞİT- YÜKSEKOVA GÜNCEL- DERECİK

HDP seçim komisyonu tarafında Şemdinli ilçesine bağlı Derecik  beldesinde halk şöleni düzenledi. Şölene HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekili Adayları Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Belediye Eş Başkanı, sivil toplum temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.


 Açılış konuşmasını yapan HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş yaptı.

HDP Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan, " 30 yıldır birbirimizi öldürdük. Türk kardeşlerimiz bizlere borçludurlar. Yıllarca bizleri katlettiler. Yıllarca dilimizi yasakladılar. Yıllarca işkence ettiler. Bugün Türk kardeşimiz bu borcunu ödemelidir. Bu seçimler onlar için fırsattır. Bugün Türk kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimize şunu demeli sistemimiz yıllarca seçilmişlerinizi katletti. Barış ve kardeşlik adına, akan kanın durması için bizler HDP ile olacağız demeliler. Burada Türk kardeşlerimize sesleniyorum. Bakın barış elimizi uzattık gelin bu barış elimizden tutun. Bize dağ yolunu göstermeyin. Bu kardeşlik düşmanlığı bitsin” dedi. 


HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan, “ Kürtlerin daha önce birlik olmadıkları için kaybettiklerini ifade eden Akdoğan, “ Gazi Muhammed İran’da isyan başlattı. Kürt kardeşlerinden destek görmediği için yakalanarak idam edildi. Seyit Rıza, sisteme karşı baş kaldırdı. Destek görmediği için o da idam edildi” dedi.

Bu topraklarda büyük provokasyonlar yapıldı. Diyen Akdoğan, “ AKP’ye gidecek her oy DAİŞ çetelerine gidecek bir mermidir. HDP’ye gidecek her oy ise barışa, özgürlüğe Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a ve cezaevinde bulunan tutsakları özgürleştirecektir. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER