Epilepsi hastası öğretmen evinde ölü bulundu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde epilepsi hastası Edebiyat Öğretmeni Lalezar Kara, evinde ölü bulundu.

Epilepsi hastası öğretmen evinde ölü bulundu
 Lalezar öğretmenin en büyük hayali öğretmen olmaktı, onu başardı. İkinci isteği ise tek başına yaşayacağı bir ev tutmaktı. Bu hayalini de kısa süre önce gerçeğe dönüştüren genç öğretmen, o anların keyfini uzun sürü yaşayamadı. Geçtiğimiz gün ani ölümüyle öğrencilerini ve arkadaşlarını yasa boğan genç öğretmenin masası, çiçeklerle donatıldı.

GECE 02'DE HAYATINI KAYBETMİŞ 
Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde Edebiyat öğretmeni Lalezar Kara’nın okula gelmemesinden şüphelenen öğretmen arkadaşları, kaldığı sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan ablasına haber verdi. Ablasında evinin anahtarı olduğu için evine giden arkadaşları, kapının ikinci kilidini açamayınca, polis çağırdı. Çilingir yardımıyla girilen evde Lalezar Kara ölü olarak buldu. Kara'nın ölümünün geçtiğimiz gün gece yarısı saat 02.00 civarları olduğu tespit edildi.

İLK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ 
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Lisesinden mezun olan Kara, daha sonra Ordu Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğrenimini tamamladı. İstanbul Fatih Üniversitesinde Formasyon eğitimi de alan Lalezar Kara'nın, çocukluğundan beri tek istediği öğretmen olup bir okula atanmaktı. Geçtiğimiz yıl stajyer öğretmen olarak okula başlayan Kara, atandığı okulun yakınlarında küçük de olsa kendi başına yaşayabileceği evin hayalini kuruyordu.

İKİNCİ İSTEĞİ DE OLDU 
24 Kasım 2014 tarihinde Öğretmenler Günü'nde düzenlenen törende yemin ederek asil öğretmenliğe adım atan Kara, en büyük hayalini de gerçekleştirdi. Görev yaptığı okulun yakınlarında kendine ait ev tutarak, yalnız yaşamaya başlayan epilepsi hastası Lalezar öğretmen, hayalini gerçekleştirmesinden kısa süre sonra hayata gözlerini yumdu.

HASTALIĞINI GİZLEMİŞ 
Okulda sakin bir öğretmen olarak tanındığını anlatan arkadaşları, Lalezar Kara’nın epilepsi hastası olduklarını bilmediklerini söyledi. Hastalığını gizleyen ve evde tek başına kalan genç öğretmen Kara’nın ablası ise Lalezar öğretmenin en büyük korkusunun öğrencileri önünde nöbet geçirerek rahatsızlanmak olduğunu ifade etti.
Kara'ya güvenlik görevlisi olarak çalıştığı sitede ev bulan ablası, rahatsızlığı dolayısıyla sürekli gözünün önünde tutmak istediğini, öğrencilerinin yanında nöbet geçirip bayılmaktan çok korktuğundan, hastalığını kimseyle paylaşmadığını belirtti.

ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLERİNİ ÇOK SEVİYORDU 
Görev yaptığı Mimar Sinan Anadolu Lisesi girişinde öğrencileri tarafından veda köşesi hazırlandı.
Buraya çiçek ve sevgi notları bırakan öğrenciler, öğretmenlerini çok sevdiğini genç yaşta kaybetmenin üzücü olduğunu belirtti.İha 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER