Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Eskar (Yaylak) köyünde İlkbaharda budanan asma bağlardan üzüm toplanmaya başlandı.
Yaşam
05 Ekim 2015 Pazartesi 09:17
Köyün tüm mezralarında yurttaşlar, bugünlerde bağ bozumu ile meşgul. Torbalara konulan üzümlerden, hummalı bir çalışma sonucu sap ve çekirdeklerden ayıklanan üzüm suyu, büyük kazanlarda kaynamaya bırakılıyor. Hafif bir un karışımı ile bir süre sonra katılaşan bulamaç, kovalarla beyaz çarşafların üzerine dökülüyor ve bir tahta yardımıyla eşit derecede yayılıyor. Çarşaflar biri iki gün güneşe bırakılıyor. Çarşaflardan ayırtılan pestiller kuruduktan sonra katlanarak kış için kaldırılıyor. Sucuklu ceviz yapmak isteyenler ise, iplere geçirdiği cevizleri büyük kazanlara batırıp çıkarıyor. DİHAGüncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 09:20