Yasemin Çayının Sağlığa Yararları
* Kan pıhtılaşması riskinin azaltılmasına yardımcı olur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Doymuş yağ emilimini önlemeye yardımcı olur.
* Kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir.
* Kolestrol seviyelerini düşürür.
* Dişlerinizi, çürük ve oyuk oluşumundan korur.
* Stresi azaltmada çok etkilidir.
* Hamile kadınlarda görülen mide bulantısını hafifletir.
* Yüksek kan basıncını düşürür.
* Diyabetli hastalarda, kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir.
* Mide ülserinin önlenmesinde ve tedavisinde katkı sağlar.
Yasemin çayı nasıl demlenir?
Günümüzde yasemin çayları artık poşete de girdi. İster poşetle isterse de yasemin bitkisinin kurutulmuş çiçeklerini aktarlardan alarak tedarik edebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi yasemin çayının da kaynayılması doğru değildir. Kaynatıldığında tadının acımsı ve renginin siyaha çaldığını fark edersiniz.
Kaynamış suya ilave edilen kurutulmuş çiçekler 10 dakika kadar bekletilerek bemleme yapılır. Demlenirken kapalı bir kapta olmasına dikkat ediniz. 10 dakika sonra muhteşen sakinleştirici özellikteki yasemin çayınız hazırdır. Çayınızda şeker kullanmanızı önermiyoruz ama isterseniz bir miktar balla tatlandırabilirsiniz.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 10:25