Dr. Yılmaz, hastalığın çeşitli damla ve ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edildiğini ancak bu tedaviler sonuç vermezse cerrahi müdahalede bulunulduğunu söyledi.
EN ÖNEMLİ SEBEP İLERLEYEN YAŞ
Suzan Güven Yılmaz, "Göz içi basıncı yüksekliği görme sinirine zarar vermeye başladığında glokom gelişiyor. Glokom gelişiminde en büyük risk faktörü göz içi basınç yüksekliğidir. İkinci büyük risk faktörü de yaştır. 40 yaşın üzerinde bu risk artar" diye konuştu.
"GLOKOM'UN NET BİR BELİRTİSİ YOK"
Glokom'un sinsi bir hastalık olduğunu belirten Uzman Dr. Suzan Güven Yılmaz, hastalığın tam net bir belirtisinin olmadığını ifade ederek, ancak bazı hastaların şanslı olduğunu ve hastaların ışık, hare ve bulanık görme gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu belirtti. Normalde 10 ile 21 mm arasındaki göz basıncının normal kabul edildiğini, 21'in üzerinde ölçüldüğü zaman yüksek göz tansiyonu dendiğini belirtirken; diğer yandan, her zaman yüksek tansiyonun glokoma sebep olmadığını vurguladı. Glokomun gelişimi göz tansiyonu görmesınırına basınç yapıp görmeye zarar verdiğinde bu hasarın çoğu hastada 21'i geçince, bazılarında ise daha yüksek rakamlarda oluştuğunu, çünkü bazı bünyelerin bu rakamları tolera edebildiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 15:50