Hastaneye tedavi amacıyla gelen yurttaşların, elektrik sıkıntısından dolayı geri çevrildiği ve ameliyata alınmadığı iddia edildi. İddiaları yalanlayan hastane Başhekimi Rıza Dündar'ın odasındaki klimanın voltaj düşüklüğünden çalışmadığı bunun yerine vantilatörün açık olması ise dikkat çekti.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Mardin ilçeleri ve köylerinde elektrik sorunu hayatı dayanılmaz kılıyor. Elektrik sorununa çözüm bulunamaması nedeniyle yurttaşlar isyan etme noktasına geldi. Elektriklerin sıklıkla kesilmesi ve elektrik voltajının inip yükselmesi hayatı adeta felç ederken, elektrik sorunundan en çok nasibini alan ise Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne giden hastalar oldu. Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde bir aydır süren ve halen devam eden elektrik kesintileri ve voltaj düşüşlerinden kaynaklı, doktorların hastalara bakmadan hastaları eve gönderdikleri iddia edildi.
Hastanede mevcut olan 13 asansörün çalışmadığı görülürken, hasta yakınlarının hastalarını kucaklarında ve sırtlarında taşıyarak servislere götürmesi, hastane koridorunda bir çocuğun sıcaktan dolayı zor anlar yaşaması, köyleri ile beraber nüfusu 300 bine ulaşan Kızıltepe İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nin koridorlarının boş görüntüsü dikkat çekiyor. Hastane çalışanlarının dahi kendi hastalarını Mardin Devlet Hastanesi'ne götürdükleri ifade ediliyor.
Vantilatör başkehimi ele verdi!
Kızıltepe Devlet Hastanesi çalışanları, elektrik kesintileri ve voltaj düşüşlerinden dolayı dün sabah saatlerinde doktorların isyan ettiğini kaydederek, doktorların tedavi için hastaneye gelen hastaları kabul etmediklerini öne sürdü. Ankara'dan Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi'ne gelen bir telefon üzerine doktorların tekrar hasta kabulüne başladığı iddia edildi. Hastane Başhekimi Rıza Dündar, hastaların elektrik nedeniyle geri çevrildiği iddialarını yalanlarken, Başhekimin odasında elektrik voltajının düşük olmasından dolayı klimanın çalışmadığı bunun yerine vantilatörün çalıştırıldığı görüldü. Başhekim Dündar, hastanede ameliyatların yapılmadığı iddiasına ilişkin de çok acil ameliyatların yapıldığını belirtti.
Bakanlığın çözümü: 186 elektrik arızayı arayın!
Ali Çetintaş isimli yurttaş, annesinin ortopedi bölümünde tedavi gördüğünü kaydederek, odadaki sıcaklıktan dolayı kendi imkânlarıyla vantilatör getirdiğini; ancak çözüm olmadığını söyledi. Çetintaş, son iki gün içerisinde Sağlık Bakanlığı'nı 20 kez aradığını belirterek, bakanlığının en somut cevabının "186 elektrik arızayı arayın" olduğunu söyledi.
'Suçumuz Kürt olmak mı?'
Mehmet Burak adlı yurttaş ise, voltaj eksikliğinden dolayı günün 24 saati klimaların devre dışı olduğunu söyleyerek, oruç ayında sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu Kızıltepe İlçesi'nde sabahtan akşama kadar oruçlu haliyle bir dakika dahi serinleyemediğini ifade etti. Burak, defalarca enerji bakanlığını aradığını ama bir türlü ulaşamadığını kaydederek, "Ya bakan halka telefonlarını vermesin ya da en pahalı elektriği sattırdığı halkın telefonuna çıksın. Devlet, elektriği üretip özel sektöre satıyor, özel sektör de devletten aldığı elektriği yurttaşlara 3 misli parayla satıyor. Bu devlette yurttaşın hiç değeri olmadığını gösteriyor. Bizim suçumuz nedir, Kürt olmak mı, Güneydoğu'da yaşamak mıdır?" diye sordu.
'Ailemizle zaman geçiremiyoruz'
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İşletme öğrencisi Mehmet Demir ise, Hatay'da kaldığı süre zarfında bir dakika dahi elektriğin kesilmediğini ifade ederek, "Tatil için ailemizin yanına geldik; ama bunaltıcı sıcaklardan ve elektrikteki voltaj düşüşlerinden dolayı ailemizin yanında zaman geçiremedik. Bir aydır tüm zamanımız parklarda serinlemekle geçiyor" dedi.Diha
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 10:03