Yüksekdağ: Sözlerimin arkasındayım, soruşturma hükümsüzdür

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ hakkında açılan soruşturmayla ilgili “Sözlerimin arkasındayım. Geçici ve meşru olmayan bir hükümet döneminde alınıyor bu karar. Bu nedenle hükümsüzdür” dedi.

Yüksekdağ: Sözlerimin arkasındayım, soruşturma hükümsüzdür
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkezi Kadın Koordisyonu’nun açıklamasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yüksekdağ, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında başlattığı soruşturmayla ilgili şunları söyledi:

‘Hükümsüzdür’

“O konuşmamda bir çağrı daha yaptım. ‘Gelin siz de sırtınızı PYD’ye yaslayın. Türkiye’nin sırtı sağlam olsun.’ Kobani’ye ve Rojava’ya sırtını yaslayan Türkiye’nin sırtı sağlam olur. Sırtınızı IŞİD’e yaslamayın. Yıllar boyunca siyasi iktidar sırtını IŞİD adı verilen terör örgütüne yasladı. Hala bu durumu değiştiren bir gelişme yaşanmamıştır. Ben söylediğim sözlerimin arkasındayım.

“Barışın, çözümün ve bölgesel demokratik gelişmenin önünün açılabilmesi için bütün Türkiye’nin de bölgesel kardeşlik ilişkilerini eksen alan bir yoldan ilerlemesi gerekir.

“Hakkımda açılan soruşturma ve dokunulmazlık tartışmaları bunların hiçbirisinin bizim nezdimizde karşılığı yoktur. Hükümsüzdür. Geçici ve meşru olmayan bir hükümet döneminde alınıyor bu karar. Bu nedenle hükümsüzdür.”

Ne olmuştu?

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında 19 Temmuz’da Kobani’deki temaslarının ardından geldiği Suruç ilçesinde katıldığı programda yaptığı, “Biz sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz” konuşmasından dolayı soruşturma başlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER