Yüksekdağ: MİT saldırıyı biliyordu

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Dicle Deli için İstanbul'da kurulan taziyeyi ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün bu olanlar MİT tarafından biliniyordu" diyerek, katliamın devletin bilgisi yapıldığını söyledi. Yüksekdağ, HDP'li yöneticiler tarafından sarf edilen 'Devlet katildir' sözlerine ilişkin gelen tepkilere de "Devlet katildir dedik diye bizden hesap soranlar, olup bitenin hesabını versinler" sözleriyle yanıt verdi.

Yüksekdağ: MİT saldırıyı biliyordu
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Dicle Deli için İstanbul Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Parkı'nda kurulan taziyeyi ziyaret etti. HDP Grup Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Beyza Üstün ile Sezai Temelli'nin de kendisine eşlik ettiği ziyarette Yüksekdağ, Deli'nin ailesine taziyelerini sundu.

Aileyle bir süre sohbet eden Yüksekdağ, ardından kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Canlı bombaların isimlerini biliyoruz, eylem yapmadan tutuklayamayız" sözlerini hatırlatan Yüksekdağ, Başbakan'ın bu açıklamasıyla suçunu itiraf ettiğini söyledi. 

"Şu an karşımızda suçunu itiraf eden bir Başbakan var" diyen Yüksekdağ, "Listedeki canlı bomba isimlerinin bilinmesine rağmen önleyici güvenlik tedbirleri geliştirmesi gerekirken bunu yapmayan bir Başbakan var" dedi. 

'Devletin gücü, Ankara'ya bombacıyı eliyle gönderdi'

AKP tarafından çıkartılan İç Güvenlik Paketi'nin sadece solcular, demokratlar, kadın ve gençler için çıkartıldığını da ifade eden Yüksekdağ, paketin IŞİD için neden kullanılmadığını sorarak, şu noktaların altını çizdi: "IŞİD için kullanıldı. Ama şöyle kullanıldı. Diyarbakır Emniyeti, patlamadan önce Diyarbakır bombacısını yakalamıştı, sonra serbest bıraktı. Devletin gücü, Diyarbakır'a bombacıyı eliyle gönderdi. Ankara'ya da Diyarbakır'da olduğu gibi eliyle gönderdi." 

'Devlet katildir' dedik diye bizden hesap soranlar, olup bitenin hesabını versinler'

Yüksekdağ, HDP'li yöneticiler tarafından sarf edilen 'Devlet katildir' sözlerine ilişkin gelen tepkilere de "Devlet katildir dedik diye bizden hesap soranlar, olup bitenin hesabını versinler" sözleriyle yanıt verdi.

Yüksekdağ, planlı bir şekilde işlenen cinayetler ve katliamların sonuna kadar hesabını soracaklarını ve kendilerini parçalayarak ayrıştırmak isteyenlerin inadına daha çok kilitleneceklerini kaydetti.

'MİT bilgisi dahilinde IŞİD Türkiye'de örgütlenme yapıyor' 

Konuşmasının ardından Yüksekdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Ankara bombacısının, Suruç bombacısının ağabeyinin olduğu yönünde ulaşılan bilgilerin sorulduğu Yüksekdağ, "Bütün bu cinayetler, devletin bilgisi dahilinde yapılıyor. Bütün bu olanlar MİT tarafından biliniyordu. MİT bilgisi dahilinde IŞİD Türkiye'de örgütlenme yapıyor. Biz açıklanan isimlere çok şaşırmadık" dedi.

Yüksekdağ, Dicle Deli'nin ailesinin ziyaretinin ardından katliamda yaşamını yitiren Fatma Esen'in ailesini ziyaret etmek üzere yola çıktı. DİHA

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER