Yüksekdağ: Milyonlarca kadının iradesi devrim yazar

HDP İstanbul Kadın Koordinasyonu'nun düzenlediği Kadın Forumu'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP'nin Kürdistan'da sürdürdüğü savaşla Türkiye toplumunu kıvrandırdığını belirterek, "Dayatılan zulme ve savaşa karşı barışın öncüsü yine kadınlar olacaktır. Büyük insanlığı ayağa kaldıracak olanlar kadınlardır. Bir halkın iradesi bir tarih yazar, milyonlarca kadının iradesi ise bir devrim yazar" dedi.

Yüksekdağ: Milyonlarca kadının iradesi devrim yazar
HDP İstanbul Kadın Koordinasyonu tarafından düzenlenen Kadın Forumu, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla Taksim Hill Otel'de yapıldı. HDP İstanbul kadın milletvekili adaylarının da katıldığı formun yapıldığı salona, "Özgürlük ve eşitlik için kadınlar kazanacak" pankartı ile "Oyumuz HDP'ye kadınlar meclise", "Tüm kadınlara emeklilik hakkı, sağlık güvencesi için oylar HDP'ye" dövizler asıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul Kadın Koordinasyonu Üyesi Benazir Coşkun, AKP'nin başlattığı savaşın bir yönüyle kadınları hedef aldığını belirterek, kadın mücadelesinin Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) mücadelesiyle perçinleşeceğini söyledi. 

'Büyük insanlığı ayağa kaldıracak olanlar kadınlardır'

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kadınların mücadele konusunda inat etmesi gerektiğini söyledi. Devlet ve iktidar anlayışının kadına dayattığı şiddetin, mücadele edilerek bertaraf edileceğine vurgu yapan Yüksekdağ, AKP'nin Türkiye toplumunu Kürdistan'da sürdürdüğü savaşla kıvrandırdığını dile getirerek, "Dayatılan zulme ve savaşa karşı barışın öncüsü yine kadınlar olacaktır. Büyük insanlığı ayağa kaldıracak olanlar kadınlardır. Kadınlar yeni ve demokratik bir yaşamın kapılarını aralayacak" dedi. 

'Kadınlar direniş yürüyüşünü cins bilinciyle gerçekleştirecek'

Kanlı savaşın tam ortasında kadınların direnişle yürüdüğünü belirten Yüksekdağ, "Bu barış yürüyüşü kadının cins bilinci ve eylemiyle gerçekleştirilecektir" diyerek, emeği sömürülen kadınların hak mücadelesini kuşanacaklarını ve kadın hakları için mücadele vermekten yılmayacaklarının ifade etti.

'Bir halkın iradesi tarih, kadınların iradesi ise devim yazar'

"Bir halkın iradesi bir tarih yazar, milyonlarca kadının iradesi ise bir devrim yazar" diyen Yüksekdağ, savaşta direten AKP 'ye karşı barışta ve eşitlikte inatla kadınların devrim yapacağını söyledi. 

'Kadınlar zor eşikten geçmeyi başaracak' 

AKP'nin ve Saray'ın merkezi otoriter politikası ile Kürt halkını teslim alınmaya çalışıldığını söyleyen Yüksekdağ, "Bu savaşta en çok da kadınların iradesi teslim alınmaya çalışılıyor. 7 Haziran'da büyük bir demokratik sıçrayışa kaynak olan kadınlar, bugün de bu zor eşikten geçmeyi başaracak" dedi. 

Yüsekdağ'ın konuşmasının ardından forum basına kapalı olarak devam etti. DİHA


Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER