Yüksekdağ: Erdoğan darbe yapıyor

Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kabul etseniz de etmeseniz de Türkiye'de rejim değişti" sözleriyle ilgili, iktidarın "Tarihe gömeceğim" dediği darbeyi bugün kendisinin yaptığını söyledi.

Yüksekdağ: Erdoğan darbe yapıyor
Türkiye halklarının savaş istemediğini belirten Yüksekdağ, "Hacı Bektaş hazretlerinin dost kapısında memleket için barış diledik" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katıldı. Yüksekdağ beraberinde bulunan HDP milletvekilleri ile Hacı Bektaşi Veli Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy'u ziyaret etti. Yüksekdağ, etkinlik sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

'Sivil darbe rejimi dayatılıyor'

Türkiye'de fiili bir darbe yaşandığını belirten Yüksekdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı gözümüzün içine baka baka çıkıp, 'Kabul etseniz de etmeseniz de Türkiye'de rejim değişti' diyor. Yani bizlere sivil darbe rejimini dayatıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye sivil darbe yönetimiyle yönetilmeyi hak etmiyor. Bu iktidar, 'Darbeleri ve darbecileri ortadan kaldıracağım, tarihe gömeceğim' diye iktidara gelmişti. Bugün darbeyi kendisi yapıyor. Türkiye toplumuna anti demokratik rejim değişikliğini dayatıyor ve 'Kabul etseniz de etmeseniz de böyle yaşayacaksınız' diyor. 'Çatışmaya mecbursunuz, ölüme, gerilime mecbursunuz' diyor. Kusura bakmayın hiçbir şeye mecbur değiliz" dedi. 

'Memleket için barış diledik'

Erdoğan ve AKP'nin savaş istediğini, Türkiye halklarının bu savaşa razı olmadığını vurgulayan Yüksekdağ, "Savaşı Türkiye halkları istemiyor. Bugün bizde burada isteğimizi, dileğimizi bir kere daha söyledik. Bir kere daha barış diledik. Bir kere daha kardeşlik, huzur, istikrar içinde tüm Türkiye halklarının bir arada yaşamasını diledik. İnşallah, bunu da hep birlikte başaracağız. Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türkü'yle bütün ezilen halklarımız el ele vererek omuz omuza vererek bu savaş ve gerilim siyasetine son verecek. Halklarımızın barışın kapısını açacak. Hacı Bektaş hazretlerinin dost kapısında memleket için barış diledik" ifadelerini kullandı.

'Çözüm dileklerimiz mutlaka gerçekleşecek'

Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Burada hak-hakikat kapısında da biz yine barış ve kardeşlik dileklerimizi birleştirdik. Ben inanıyorum ki her yerde Alevi'siyle, Sünni'siyle yan yana gelen, omuz omuza veren, birbirinin değerlerinin önünde saygıyla eğilen, birbirine saygı duymayı bilen Türkiye toplumu ve halklarımız kazanacaktır. Biz burada Alevi canlarımızın değerlerinin kutsallarının önünde yüreğimizi açtık, irademizi ve sözlerimizi, dileğimizi ortaya koyduk. Yan yana verdik, omuz omuza verdik. Buradaki dileklerimiz inanıyorum ki bu kutsal kapıda Hacı Bektaş Hazretleri'nin huzurunda barış, kardeşlik ve çözüm dileklerimiz de mutlaka gerçekleşecek. Biz buna inanıyoruz."DİHA

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER