Sarıyıldız: Cizre çok yaralı ama alnı açık

Cizre direnişinin her anına tanık olan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Cizre çok yaralı ama bir o kadarda gururlu ve alnı açık. Onurunu çiğnetmedi" dedi.

Sarıyıldız: Cizre çok yaralı ama alnı açık
Devlet, Cizre halkının katliamlara rağmen devam eden direnişi ve son 3 gündür Cizre etrafında örülen dayanışma çemberi sayesinde, 4 Eylül'de ilan ettiği sokağa çıkma yasağını kaldırdı.

4 Eylül'den bu yana kayıtlara geçtiği kadarıyla 23 insanı katleden devletin silahlı güçleri, sokağa çıkma yasağının kalkmasına rağmen tehditlerini sürdürüyor. İlçenin giriş ve çıkışları hala devletin silahlı güçlerinin kontrolünde.

Ancak sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce insan Cizre'ye gitmeye başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki milletvekilleri ilçeye ulaştı.

İlçenin girişinde gelenleri karşılayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Yüzlerce insan Cizre'ye akıyor" dedi.

Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Cizre çok yaralı. 20'nin üzerinde insanını kaybetti. Onlarca yaralısı var. En insani ihtiyaçlarını bile karşılaması engellendi. Ancak günlerce devletin ağır silahlarına karşı direndi. Bu nedenle gururlu, onurlu, alı açık. Cizre, çok ağır bedel ödedi ama iyi bir sınav verdi. Devletin katliamcı politikalarına teslim olmadı. Onurunu çiğnetmedi.

Cizre'nin ihtiyaçları çok. İnsanlar 10 gün boyunca hayattan kopartıldı. Hayat kaynakları kesilmeye çalışıldı. Ancak bu politikanın sonuç vermediği görüldü.

Cizre, yeni bir başlangıcın adresi olabilir. Bundan sonra da Cizre'nin yanında olmaya, onunla dayanışmaya devam etmemiz gerekiyor."Anf

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER