Kurtulmuş’tan Arınç yorumu: ‘Takdir kamuoyunun’

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, “Kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yok, takdir kamuoyunundur,” dedi.

Kurtulmuş’tan Arınç yorumu: ‘Takdir kamuoyunun’
 Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, AK Parti kurucuları arasında yer alan eski bakan Bülent Arınç’ın açıklamaları ve süren operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Arınç’ın açıklamaları

Arınç’ın kamuoyuna yansıyan açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, “Sayın Arınç kendi görüşlerini ortaya koymuştur. Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yok, takdir kamuoyunundur” dedi.

Operasyonlar

Kurtulmuş, devam eden operasyonlara ilişkin ise şunları ifade etti:

“Çok kısa bir süre içerisinde hem terörü bitireceğiz yani parantezi kapatacağız, hem de bu süre içerisinde halkımızın karşı karşıya kalmış olduğu zararların inşallah hepsini telafi edecek çok hızlı bir restorasyon sürecini yapacağız. Bunun içerisinde esnaf ve sanatkarımızın karşılaştıklarının telafi edilmesi, binaların telafi edilmesi, şehirlerin telafi edilmesi, sivil toplumun, çarşının, esnafın yeniden ciddi bir şekilde güvenlik içerisinde yeniden gündelik hayatına dönmesini sağlayacak her türlü tedbiri alacağız.”

Sınır Güvenliği Kanun Tasarısı

Sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla Sınır Güvenliği Kanun Tasarısı’nın hazırlandığını da söyleyen Kurtulmuş, “Tasarı Başbakanlık’ta bekliyor. Başbakanlık’ta bekleyen bu yasa tasarısı, günü geldiğinde parlamentoya sevk edilmek üzere şu aşamada ektin sınır yönetiminin koordinasyonunun sağlanması için bir Bakanlar Kurulu Yönetmeliği bugün itibariyle imzalanmış ve bundan sonra da yürürlüğe girecektir,” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER