Kürkçü, Demokrasinin Güçlendirilmesi İçin Uluslararası Sözleşmelerin Tanınmasına ve Bazı Temel Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi. Kürkçü, teklifinin, 7 uluslararası anlaşmaya konulan çekincelerin kaldırılmasını; Siyasi Partiler Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun yürürlükten kaldırılmasını; seçim barajının sıfırlanmasını; Cemevlerine ibadethane statüsünü verilmesini öngördüğünü söyledi. Kürkçü, bu teklifin yasalaşmasının çözüm sürecinde "bir alan temizliği" olacağını belirtti.
Kürkçü, "İç Güvenlik Tasarısı'nın kabulü halinde, Türkiye, eğer hala dönmemişse bir polis devletine kesin olarak dönecektir. İç Güvenlik Tasarısı Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim beklemektedir" diye konuştu. Tasarının görüşmelerinin iki haftadır ertelendiğinin anımsatılması üzerine Kürkçü, şunları kaydetti: "Muhalefet partileri bu yasaya karşı koydukları gerekçelerde samimiyseler bunun yasalaşmaması için İçtüzük imkanlarını sonuna kadar kullanacaklardır. Bu imkanlar kullanılırsa bu yasanın AK Parti'nin sandığı gibi kolay geçmesi mümkün değildir. Onun için belli değişiklikler yapmayı düşünüyor olabilirler. Bu paket gündemdeyken bir çözüm sürecinin işletilmesinin eskisi gibi kolay olmayacaktır. Hangi sebeple geciktiriyorlarsa sonsuza kadar geciktirmelerini tercih ederiz."
Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili bir soruya da Kürkçü, "Bu AKP'nin meselesi. Cumhurbaşkanı'nı üzdüğü anlaşılıyor. Onun dışında bizi üzen ya da sevindiren bir taraf yok" dedi. DHA