Beştaş: Polis Silopi'de toplu katliam peşinde

Silopi'deki polis saldırısını yerinde inceleyen HDP heyetinden Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, katliam gerçekleştiren polislerin yaralıların hastaneye ulaştırılmasını engellemek için her yolu denediğini belirterek, polisin ilçede toplu katliam peşinde olduğunu söyledi.

Beştaş: Polis Silopi'de toplu katliam peşinde
Polis terörünün estirildiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde incelemelerde bulunan HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Edip Berk ile DTK Sağlık Meclisi üyeleri Dr. Ramazan Bülbül, Dr. İbrahim Halil Mert ile SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey, Diyarbakır'a döndü. DTK binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, yurttaşların yüzleri maskeli polislerce etrafın rastgele tarandığını söyledi.

Keskin nişancıların da yüksek binalara yerleştirildiğini ifade eden Beştaş, polis kurşunuyla katledilen 3 yurttaşın bazı basın yayın organlarında çıktığı gibi YDG-H üyesi olmadığını ifade etti. Katledilenlerin sağlık çalışanı, itfaiyeci ve normal vatandaş olduğunu vurgulayan Beştaş, hastaneye ilk olarak polislerin götürüldüğünü ve bunun üzerine hastanenin polislerce ablukaya alındığını belirtti. Polislerin yaralıların hastaneye ulaşmasını engellediğini söyleyen Beştaş, hastanede görev yapan doktorların polislerce öldürülmekle tehdit edildiğini söyledi. Gözaltına alınan 9 yurttaşın da yaralıları taşıyanlar olduğunu belirten Beştaş, gözaltındaki yurttaşlara işkence edildiğini ve işkence yerlerinin avukatlarca fotoğraflandığını söyledi.




Beştaş, Silopi'deki karşılaştıkları fotoğrafın, bir toplu katliamın amaçlandığını gözler önüne serdiğini belirterek, "Silopi'de o atmosferde yüzlerce sivilin ölmemiş olmaması tamamen şans eseridir. Çünkü polis bir toplu katliam peşindedir" dedi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER