Özelikle gençliğimiz nereye gidiyor neden kendi öz benliğin den kendi örf ve adetlerinden uzaklaşmak için bu kadar çaba sarf ediyor anlamak zor doğrusu hayretler içersindeyim.
Kendi ana dilinden kültürün den, örf ve adetlerinden kaçmak siyasetini, edebiyatını, giyim-kuşamını, davranışını taklitçilik üzerine kuran inşa eden bireyler ve toplumlar kendi özünden uzaklaşan yabancılaşmanın en trajik örneklerini oluşturmaktadırlar.
Kültür, toplumsallaşmanın ürünü olarak doğar bir toplumun sahip olduğu maddi ve manevi yaratımlarının eserlerinin tümü, o toplumun kültürüdür. Bizim yapmamız gereken hakikatimizi kaybetmemektir. Eğer hakikati kaybetmişsek biran evvel kaybettiğimiz hakikatimizi bulmamız gereklidir. Hakikati nerede ve nasıl bulacağız, aslında bu sorunun yanıtı 'ne ararsan kendinde ara’ sözünde gizlidir. Yani eğer biz hakikati arıyorsak bunu insanın kendisinde ariyacağız hakikatin insanın özünde olduğunu bilinciyle yola çıkacağız ne ararsan kaybettiğin yerde ara sözünden hareketle hakikati da kaybettiğimiz yerde aramalıyız gönümüzde yaşayan toplumlarda hakikat çalınmıştır. Hakikat gizlenmiştir. Bu yüzden hakikate ulaşmak için her zaman mücadele etmek zorundayız. Artık uykudan uyanma zamanıdır. Kendi korkularından arınmanın zamanıdır. Kendisine karşı korkak olan herkese karşıda korkaktır. Kendisine karşı cesur olan herkese karşıda cesurdur.
Hakikat bütün olduğundan her türden parçalanma özünde hakikaten uzaklaşmak anlamına gelir bu nedenle insan kendini asla herhangi bir şeyin parçası olarak görmemelidir .doğru olanı insanın kendisini bir şeyin parçası değil o şeyin kendisi olarak görmelidir. Yani birey kendini yaşadığı toplumun kendisi sayması gerekli eğer parçası sayarsa bu düşünce insanı sorumsuzluğa ve pasifliğe davet eder ben benim ben toplumum öncesi sonrası yok demeli.
Bilgi ve hakikat arasında bir bağ vardır kendini bilmek tarihini bilmek büyük önem taşır kendi başlangıcını bilmeyenlerin tarih bilgisi her türlü kötülüğün kaynağı olan cehalettin de temelidir. kendini bilmek tüm bilimlerin- ilimlerin başı olduğu gibi bireyin kendisiyle mücadele etmesi de tüm mücadelelerin başıdır ve aynı zamanda başarı koşuludur hakikatle bağlarını koparan bir insan bir kukladan farkı yoktur. Eğer kendini bilmek tüm bilimlerin temeliyse kendini bilmenin yolu da tüm öncesini bilmekten geçer. öncesini bilmeyen yaşadığı anıda bilmez ve dolaysıyla geleceğini de doğru temeller üzerinde inşa edemez insan öncesin olumlu yada olumsuz ne olursa olsun bilmelidir ancak o zaman doğru çizgide rotasını çizebilir .Saygılar
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 12:54
evet gerçekten öz benliğimizden her gün daha fazla uzaklaşıyoruz her şeyimizle başkalarını taklit edeiyoruz