Zorlu Bir Yaşam Mücadelesi

"KCK" davaları olarak hafızalara kazınan siyasi soykırım operasyonlarının böldüğü hayatlardan biri de Şemdinli'nin Oğlaklı (Melayi) köyünde ikamet eden Yılmaz Ailesi. Üç çocuk babası Fahrettin Yılmaz'ın 2 yıl önce "örgüte yardım ve yataklık" yaptığı iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmesi üzerine bir başlarına kalan eşi ve çocukları, zorlu bir yaşam mücadelesi içerisine girdi.

Zorlu Bir Yaşam Mücadelesi
Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Oğlaklı (Melayi) köyünde ikamet eden Yılmaz Ailesi'nin hayatı, baba Fahrettin Yılmaz'ın 2 yıl önce "KCK" adı altında siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınıp, "örgüte yardım ve yataklık yaptığı" iddiasıyla tutuklanmasıyla alt üst oldu. Baba cezaevine konurken, eşi ve 3 çocuğu ise zorlu bir yaşam mücadelesi vermek durumunda kaldı. 
24 yaşındaki anne Firuze Yılmaz, eşi tutuklandığı günden beri çocuklarına bakabilmek için gücüyle çalışıyor. Çocuklarının geçimini sağlamak için ilçe merkezinden aldığı torbaları birleştirip, katır sırtında yük taşımada kullanılan eyerler diken anne Yılmaz, işe gittiği zaman çocuklarından en büyüğü olan 5 yaşındaki Berfin, kendinden bir yaş küçük kardeşi Felek ile henüz bebek yaştaki Bahtiyar ile ilgilenmek zorunda. 
Ekonomik nedenlerden dolayı babalarının görüşe dahi gitme imkanları olmayan aile, haftalık telefon görüşmesiyle babalarının sesini duyabiliyor.
Cezaevine konulan eşinin suçsuz olduğunu söyleyen anne Yılmaz, çocuklarına bakmakta büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti. Yaşadığı mağduriyeti "İki üç aydır minik oğluma süt veremiyorum. Normalde sütle besliyordum, ama artık süt alacak param da yok. Bu aralar ekonomik durumumuz iyice kötüye gidiyor. Hasta olduklarında da doktora götürecek param yok" sözleriyle dile getiren anne Yılmaz, çocuklarına yardım eli uzatılmasını bekliyor.
NEDİM TÜRFENT/DİHA

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER