Yüksekova'da Uçurtma Şenliği

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Belediye tarafında ilk kez düzenlenen 1. Bahar Uçurtma Şenliği büyük ilgi gördü.

Yüksekova'da Uçurtma Şenliği
ÖMER TEKİN- YÜKSEKOVA GÜNCEL

Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla binlerce vatandaşa gün boyu eğlenme fırsatı sunan Yüksekova Belediyesi’nin düzenlediği 1. Bahar Uçurtma Şenliği, coşku ve eğlencenin adresi oldu.

İlçenin Orman Mahallesinde gerçekleştirilen şenliğe, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcıları, Kent Meclisi Eşbaşkanları, Kurdi-Der, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Encümenleri, Eğitim Destek Evi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Yüksekova Belediyesi tarafından, 400 uçurtmanın dağıtıldığı şenliğe çocuklar Yüksekova semalarını renkli uçurtmalarla süsledi.

Şenlik hakkında kısa bilgi veren Yüksekova Kültür ve Sosyal işler Müdürü Hatem Deniz Öztekin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Gever’de ilk defa 1. Bahar uçurtma şenliği düzenledik.

Uçurtma şenliğini her yıl geleneksel hale getireceğini söyleyen Öztekin, “ Amacımız çocukların Doğa ile bütünleşmesi kendilerini özgür bırakılmaları Doğa ile iç içe yaşamaları Rüzgar ve Güneşe arkadaş olmalarıdır. İlk kes düzenlediğimiz 1. Bahar uçurtma şenliğini Kürt Dili Bayramına adıyoruz.” dedi.

Şenlik Yüksekova Belediyesine bağlı Folklor ekibinin gösterimi ile son buldu.














Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER