Öğrenciler'den Kütüphane'ye Kitap Bağışı

Öğrenciler tarafından İlçe’de bulunan Avaşin Kültür Merkezi kütüphanesi'ne kitap yardımında bulundular.

Öğrenciler'den Kütüphane'ye Kitap Bağışı
METİN TEK / YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari Yüksekova İlçesi'nin Dershanesi Öğrencileri, Avaşin parkında bulunan Belediye kütüphanesine kitap yardımında bulundular.

Kitapları Kütüphane Müdürüne teslim eden Yüksekova Dershanesi Edebiyat öğretmeni Rasim Üçün, Kitap bağışının Kan bağışından bir farkının olmadığını söyleyerek, Başlatılan kitap kampanyasına destek vererek, bir toplumun zihinsel fotoğrafını oluşturan kütüphaneyi geliştirmek istedim dedi.

Üçün,” Kitap entelektüel temel basamağı, empati kurmanın ve bilinçlenmenin en etkili aracıdır. Bu temelde halkımızın da Avaşin halk kütüphanesine destek olmasını dilerim. Bu kampanya’da bize destek olan Yüksekova Dershanesi sahibi Servet Düz ve kurum müdürümüz Serdar Korkmaz ve öğrencilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kitapları öğrencilerden teslim alan kütüphane Müdürü Deniz Hatem Öztekin ise ” Kitap okumanın bizler için faydaları çoktur. Ufkumuzu geliştirir, Kişilerin olaylara bakış açısını onu irdeleme,analiz etme şeklini geliştirir. Kitap okuyan kişinin kabiliyeti söylemek istediklerini ve duygularını daha iyi ifade eder, her şeyden önce kitap okumak en zevkli bir uğraştır. Benim için en büyük servet kişinin kendisini eğitmesidir. Bunu da okumakla temin edebiliriz. Onun için diyorum ki bizim için esas olan kütüphane ve kütüphane zincirini, Yüksekova’da kominler ve meclisler üzerine oluşturmaktır.. bunun için herkesi bize destek olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER