Kaldırım işgali vatandaşı bezdirdi

Yıllardır bir türlü çözüm getirilemeyen Cengiz Topel’deki kaldırım işgali bu yılda yazın başlamasıyla beraber yine sorun olmaya başladı. Vatandaşların yoğun şikayetleri dikkate alınmazken, belediye ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘kaldırım işgali ile ilgili çalışmalarımız var, fakat seçimlerden dolayı daha başlayamadık’ Dedi.

Kaldırım işgali vatandaşı bezdirdi
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova’da  ilkbaharın gelmesiyle beraber her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların yıllardır şikayetçi olduğu kaldırım iş gali başladı. Kahvehanelerin taburelerini gelişi güzel bırakmaları ve çarşı merkezindeki esnaflarında gıda ve meyve gibi eşyalarını dışarı bırakmaları yıllardır çözüm getirilemeyen bir sorun haline geldi.


Kaldırımlarda bazen yürüyüş alanın çok daraldığını belirten vatandaşlar,  hem kahvehanelerin bıraktıkları masalar yüzünden, hemde esnafların gıda ve meyvelerini satışa sunmak için, dışarı çıkarttıkları sebze ve meyve kasaları yüzünden yürüyemiyoruz. Bunu defalarca dile getirdiklerini belirten vatandaşlar buna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.


“BELEDİYE'NİN MUTLAKA ÇÖZÜM GETİRMESİ LAZIM”

Kaldırım işgalinde en çok kadınların etkilendiğini  belirten ve ismini vermek istemeyen bir kadın, bazen mecburi olarak Cengiz Topel Caddesi’nden geçiyoruz. Ama maalesef hem kaldırım işgali yüzünden hemde çay tabureleri yüzünden zar zor geçiyoruz. Bu gerçekten Yüksekova’nın bir sorunu. Buna Belediye’nin derhal ve mutlaka bir çözüm getirmesini istiyoruz’ dedi.


“SEÇİMDEN SONRA  KALICI BİR ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Konu ile ilgili Yüksekova Güncel’e açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı  Ruken Yetişkin, bizim kaldırım işgali ile ilgili  çalışmalarımız var, fakat yaklaşan seçim dolayısıyla ilgili şu anda bir şey yapamıyoruz. Seçimden sonra kaldırım işgali ile ilgili kalıcı bir çözüm üreteceğiz’ dedi.














Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 21:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
esnaf kerim
esnaf kerim - 9 yıl Önce

bu haberi alkislamak gerekir ya bizimle ilgili sorunlr tasimaniz bizi sevindiriyor ondan yuksekova guceli seviyom metin arkadasa basarilar

geverli
geverli - 9 yıl Önce

kaldırım işkali sadece geverde var.kadınlarımız rahat gezemiyorlar.gever için çok çirkin bir manzara

ali
ali - 9 yıl Önce

Bunun seçimle ne ilgisi var belediye Belediyeciliğini yapsın hiç kimsenin kaldırımı işgal etmeye hakkı yoktur kaç yıldır belediye daha bu tabureleri bile kaldıramadi çokmu zor bi şey

Esnaf
Esnaf - 9 yıl Önce

Ya belediye çalışmaktan vakit mi bulduğu var bırakın allah aşkına belediye çok yoğun çok çok hangi gün belediye yi boşta gördünüz ki bir sanat sokağı yapmış biz halka olmuş kahveciler sok. ✋✋

seyirci
seyirci - 9 yıl Önce

Yuksekova gunceli tebrik ediyorum ve gercekten haber guzel, ama belediye elesti tarafinda eksiksiniz.Cunku belediye yuksekovanin her tarifini mahfetti simdi herkesin arsasini bilerek yol yapiyorlar zengine dokunmuyurlar ama fakirin arsasiini bilerek yol yapip gidiyorlar.tum belediye baskan ve yonetilerini istifayaya cagiriyom.SOn bir uyari yuksekova guncele sizde belediyeyi iyi elestirin korkmadan,bir yuksekova halki olarak arkanizdayiz.tek istedigimiz bizlerin haklarini tarafsiz koruyun.basarilar yuksekova guncele.

izleyici
izleyici - 9 yıl Önce

Bu haber süper

serhat gever
serhat gever - 9 yıl Önce

Belediyemi hangi belediye..nerde..var mi geverde bir belediye..ben gormuyorumda

Emin
Emin - 9 yıl Önce

Sevgili gever halkı bu görüntü hepimizin ayıbıdır gelin birlik olalım ve bu kirliliği kaldıralım zabıtımıza yardımcı olalım gerçekten bir utanç tır


SIRADAKİ HABER