Gözaltında işkenceye mazur kalan Tokçu tutuklandı

Yüksekova'da darp edilerek gözaltına alınan ve emniyette işkence gördüğü çekilen fotoğrafla kanıtlanan Hüdeda Tokçu, savcılığa çağrılan "gizli tanığın" beyanı üzerine tutuklandı.

Gözaltında işkenceye mazur kalan Tokçu tutuklandı
 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 2 gün önce Gever Kültür ve Sanat Derneği'nin bulunduğu parkın özel harekat timlerinin kurşun yağmuruna tutmasının ardından darp edilerek gözaltına alınan ve gözaltında işkenceye maruz kalan Hüdada Tokçu tutuklandı. Emniyet işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye getirilen Tokçu, "Örgüt üyeliği" iddialarıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanarak, Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
'Hukuka aykırı bir tutuklama'
Müvekkilinin gözaltına alınıp ifadesi alındıktan 1 gün sonra, çağırılan "gizli tanık" beyanı üzerine tutuklandığına dikkat çeken Tokçu'nun avukatı Necmettin Çoruh karar itiraz edeceklerini belirterek, "Ceza yargılamalarında suçla ilgili bütün deliller toplanır. Varsa bir şüpheli yakalama kararı verilir. Usül bu olmasına rağmen söz konusu olayda şahıs gözaltına alınıp, hatta kollukta ifadesi alındıktan 1 gün sonra 'suça suçlu bulma' adı altında bir gizli tanık Cumhuriyet Savcısı marifetiyle çağrılıp müvekkilim aleyhinde beyanda bulunması sağlanmıştır. Bu da tamamıyla hukuka ve yasalara aykırı bir husustur" diye konuştu.DİHA

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER