Esendere'de askerlerden vinç şoförüne tehdit

Yüksekova'ya bağlı Bajirgeh (Esendere) Beldesi'ne giden vinç şoförü Aydın Özdemir'in, askeriyenin işini yapmak istemediğini belirtmesi üzerine askerler tarafından aracı yakılmakla tehdit edildiği belirtildi.

Esendere'de askerlerden vinç şoförüne tehdit
 Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bajirgeh (Esendere) Beldesi'ne şahsi bir iş için giden vinç şoförü Aydın Özdemir, askerler tarafından tehdit edildi. Öğlen saatlerinde Esendere'ye bir iş için gittiğini ifade eden Dêlezî (Kısıklı) köyünde ikamet eden vinç şoförü Özdemir, askerlerin kendisini beldedeki bir şantiyede bulunan 5 tane konteynırı orada bulunan karakola taşıması için zorladığını söyledi.
Askeri işler yapmak istemediğini söylemesi üzerine askerler tarafından tehdit edildiğini aktaran Özdemir, "Bugün öğlen saatlerinde Esendere Gümrük Kapısı'na şahsi bir iş gittim. Sonra 65 EP 091 plakalı beyaz bir Doblo marka araçtaki 3 asker yanıma gelerek, bana zorla 5 konteynırı taşımamı söylediler. Herhangi bir ücret vermeden veya mazot ve benzin karşılamadan, bu işi yapmamı zorladılar. Kabul etmedim ve bunun üzerine bana ağza alınmayacak küfürler savurdular. Aracımı yakmakla tehdit ettiler. 'Vincin nerede olursa olsun, bulup yakacağız. Bir daha Esendere tarafına da gelmeyeceksin' diye tehdit ettiler. Kendim ve aracım hakkında kaygı duyuyorum" diyerek askerler hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.DİHA

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER