Dede'nin taziyesine kitlesel ziyaret

Polis tarafından katledildikten sonra dün Yüksekova'da son yolculuğuna uğurlanan Seyithan Dede için doğduğu köyde (Sinava) kurulan taziye çadırı, kitlesel olarak ziyaret edildi.

Dede'nin taziyesine kitlesel ziyaret
 Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 Temmuz gecesi çıkan olaylarda polis kurşunuyla katledilen ve dün memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sonsuzluğa uğurlanan 22 yaşındaki Seyithan Dede için Kamışlı (Sinava) köyünde kurulan taziye çadırına kitlesel ziyaret gerçekleştirildi. Aralarında Yüksekova ve Büyükçiftlik belediye eşbaşkanları, HDP, DBP, Gever Demokratik Toplum Meclisi, MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri ve KJA aktivistlerinin de bulunduğu kitle, aileye taziye dileklerinden bulunduktan sonra Dede şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Taziyede konuşan MEYA-DER Yüksekova yöneticisi Cengiz Ortaç, 2013 yılından itibaren sürdürülen barış sürecinin, AKP tarafından sona erdirildiğini ifade ederek, "Süreç boyunca Kürt halkı her daim katliam ve tutuklamalara maruz kaldı. Kürt halkı, hiçbir katliam ile bitmemiştir. Hiçbir halk katliamlarla bitmez" dedi.
Aile adına ise Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede konuştu.
Kürtlerin de yaşamaya hakkı olduğunu dile getiren Dede, "PKK silah bıraktı, barış grubu yolladı. Ama siz barış için gelenlere 20 yıl ceza verdiniz" hatırlatmasında bulundu. 
Son günlerde TSK'ye ait savaş uçakları tarafından PKK kamplarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarını eleştiren Dede, "Halkımız yaylarını terk etmemelidir. Kim bizi zorla indirebilir? Köylerin ve yaylaların boşaltılmasını istiyorlar. Yaylarımızı boşaltırsak her gün başka bir cenazemizi toprağa vermek zorunda kalırız" şeklinde konuştu.DİHA

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER