Başkan Pınar, Bakan Pekcan ile bir araya geldi

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ve yönetimi, 32. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı'na katılarak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü.

Başkan Pınar, Bakan Pekcan ile bir araya geldi
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

İstanbul'da düzenlenen 32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı'na katılan YÜTSO Başkanı Pınar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seracettin Keği, burada Ticaret Bakanı Pekcan ile bir araya geldi. İlçede ki sıkıntıları ve çözüm önerilerinin olduğu raporu Bakan Pekcan'a ileten Pınar,”Hazırlamış olduğumuz ticari, ekonomik sorunları bakanımıza görüştük” dedi.


Pınar görüşme hakkında yaptığı yazılı açıklamada,” Özellikle Esendere sınır kapısındaki ithalat işlemlerinin yapılabilmesi, günübirlik işlemlerinin yapılması, Gümrük Müdürlüğünün A kategorisine alınması, STM kapsamındaki kotaların arttırılması, Şemdinli alan - Derecik-Dağlıca sınır kapılarının bir an önce faaliyete geçmesinin önemli olacağını belirttik. Birlik Başkanımız Mehmet Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede yakın zaman da Esendere'ye bir ziyaret gerçekleştirileceği, bu ziyarette de Ticaret Bakanımız  Ruhsar Pekcan'nın da eşlik edeceği bilgisi aldık. Ziyaret gerçekleşmese bile heyetimizin tekrar Ankara'ya davet edileceği bilgisi verildi” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER