Kürt siyasetçi Abbasoğlu yaşamını yitirdi

Demokratik Halk Partisi'nin (DEHAP) kurucu başkanı Mehmet Abbasoğlu, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kürt siyasetçi Abbasoğlu yaşamını yitirdi
 DİYARBAKIR - Kürt siyasi tarihinde önemli bir dönemin temsilcisi olan Demokratik Halk Partisi (DEHAP) kurucu başkanı Mehmet Abbasoğlu, yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Abbasoğlu, bugün öğlen saatlerinde tedavi gördüğü Diyarbakır'daki özel bir hastanede yaşamını yitirdi. Abbasoğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile birlikte HDP ve DBP'li yöneticiler de hastaneye geçti. Abbasoğlu'nun cenazesi hastaneden alınarak, Bağlar ilçesinde bulunan cemevine götürülürken, burada yapılacak törenin ardından Dersim'e götürülerek, yarın gerçekleştirilecek tören ile son yolcuğuna uğurlanması bekleniyor. 

DEHAP'ın kurucu başkanı olan Abbasoğlu, 2009 yılında "KCK" adı altında başlatılan siyasi soykırım operasyonlarında tutuklanmıştı. 14 Nisan 2009 tarihinde gözaltına alınan Abbasoğlu, 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. Abbasoğlu, en son Demokratik Bölgeler Partisi'nde (DBP) yerel yönetimler komisyon üyesi olarak görev yapıyordu.DİHA

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER