Yüksekovalı ilk kadın pilot Zenubya gökyüzünde yerini aldı

Yüksekovalı ilk kadın pilot Zenubya gökyüzünde yerini aldı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

İstanbul Okan Üniversitesi pilotaj bölümü öğrencisi Zenubya Serdar (23) Yüksekovalı ilk kadın pilot olarak mezun olurken, gökyüzünde yerini aldı.

İstanbul Okan Üniversitesi pilotaj bölümünde eğitim gören Zenubya Serdar, mezun olarak Yüksekova’nın ilk kadın pilotu olmayı başarırken, bölgede kadının yapamayacağı iş yoktur dedirtti.

“HAYALDİ, ŞUAN GÖKYÜZÜNDE BİR YÜKSEKOVALI VAR ARTIK”

Yıllardır hayali kurduğu mesleğe ulaştığını belirten Zenubya Serdar, “Pilot olmanın çocukluk hayalimdi zaten. Küçüklüğümden beri pilot olmak istiyordum çünkü uçağa binmek bile bana çok özgür hissettiriyordu. Ailem de çok sağolsun; senelerce bu bölümü okumam için bana hem maddi hem manevi çok destek oldu. Pilotaj okuması hiç kolay olmayan bir bölüm çünkü teorik dersler haricinde aylarca uçuş eğitimi görüyoruz. Mezun olup şirkete girdikten sonra bile eğitim süreci bitmiyor. Tabiki benim için ve bu mesleğe ilgisi olanlar için,  istediğimiz şeye ulaşmak her şeye bedel” dedi.

“YÜKSEKOVA’DA PİLOT MESLEĞİNİN ARTMASI DİLEĞİYLE”

Serdar, “Ben üniversite kısmını hallettim, şirket yolculuğum yeni başlayacak. Bu bölümü tercih etmek isteyen kardeşlerim de zorluklarını düşünerek, artısıyla eksisiyle düşünerek tercih etsinler. Umarım memleketimizden, doğu bölgesinden, bu ve bunun gibi meslek sahibi olmak isteyenlerin sayısı giderek artar. Bir kadın olarak da kız kardeşlerimin istedikleri takdirde her şeyi yapabiliceklerini tekrardan hatırlatmak isterim” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024, 17:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bakur30
Bakur30 - 4 ay Önce

Aslan parçası Allah’a yoluna taş değdirmesin başarılar

Zelal canan
Zelal canan - 4 ay Önce

Seni canı gönülden kutluyorum başarıların devamını diliyorum

SIRADAKİ HABER