4G ihalesi ertelendi

Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş, 4G ihalesinin üç ay ertelendiğini duyurdu.

4G ihalesi ertelendi
Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş bu sabah sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazdığı mesajda, 4G ihalesinin Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından üç ay ertelendiğini duyurdu.

Musa Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan 4G ihalesi üç ay sonraya ertelendi.”

Erdoğan: 3G’den 5G’ye atlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom’un 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel’de düzenlenen törende  “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli” demişti.  

“Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G’yi konuşuyor, biz 3G’deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli.

“Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G’de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G’ye çalışalım, 3G’den 5G’ye atlayalım. Yapmamız gereken bu. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik.İmc

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER