Güzel bir Ramazan geçirmek için vatandaşlara uyarılarda bulunan Hülya Tatar, sahur yapmadan sadece iftar yaparak geçiştirmenin veya ihtiyacı olanından daha fazla tüketmenin sıkıntılı bir Ramazan ayı geçirmeye neden olacağını belirterek, “Sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek için mutlaka sahur, iftar ve sonrasında 1 ara öğün yapılmalıdır. Sahur kahvaltı tarzı şeklinde olmalı ve mutlaka yumurta, az yağlı peynir, tam tahıllı ekmek, meyve, süt, yoğurt veya ayran olmalıdır. Günlük su ihtiyacı 2- 2,5 litredir. Ramazanda su ihtiyacımızın yarısını iftar sahur arası yarısını da sahurda karşılamaya çalışmalıyız. Ayrıca çay, kahve ve asitli içeceklerin tüketimine de dikkat etmeliyiz" dedi.
İftar sofrasında aşırı yağlı yemeklerden, hamur işlerinden ve tatlılardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Tatar, "Orucunuzu açarken en güzel yollardan biri sünnet olan hurma ile açmaktır. Hurma, yüksek miktarda fruktoz şeklinde şeker içerir. Bu şeker karaciğer tarafından kullanılır ve sonra beyne gönderilir. Dolayısıyla hurmadaki şeker öncelikle en önemli iki organı besler. Sonrasında 1-2 kepçe çorba tercih edilmeli. 15-20 dakika bekledikten sonra ana öğüne geçilmelidir. Ana öğünde ise etli, sebzeli bir yemek, salata, ekmek veya bulgur pilavı, cacık-ayran tercih edilebilir. İftar sonrası bol bol su için ve hafif tempolu yürüyüşler yapmaya çalışın” şeklinde konuştu.İha
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 11:24