Sinirde hiçbir anatomik bozukluk olmadan ağrının baş gösterdiğini belirten Gözdemir, “Hastalık yapıcı bölgesel etkenler sıcak, soğuk yiyecekler, donma, rüzgâr, üşütme gibi ısısal kökenli ya da sıkışma, ezilme, bir sinirin dış bir darbe, ur, anevrizma, kırık kemiğin yer değiştiren parçaları, çok fazla sıkıştırılmış ya da kötü yerleştirilmiş alçı aracı gibi mekanik kökenli olurlar” diye konuştu.
Gözdemir, ayrıca boyun travmaları veya dejeneratif durumlardan sonrada oksipital sinir dağılımında şiddetli nevraljiform ağrılar ortaya çıkabileceğini ifade etti. Gözdemir, “Başın arka yüzü, oksiput, buradan boynun üst yanı ve şakağa, periorbital bölgelere yayılan, sürekli yanma, bıçak saplanması, elektrik çarpması tarzında ağrılar ortaya çıkar” dedi.
Rahatsızlığın gerilim tipi baş ağrısı, migren ve benzeri primer baş ağrıları ile karışabileceğine dikkat çeken Gözdemir, tedavide kas gevşeticiler, nonsteroid antiinflamatuar ajanlar, trisiklik antidepresanlar, karbamazepin, lokal anestezik veya steroid enjeksiyonların faydalı olabileceğini kaydetti. Gözdemir, “Ancak daha etkili olan tedavi oksipital sinir bloğu ve radyofrekanstermokoagülasyon tedavisidir” ifadelerini kullandı.İha
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 12:00