Haberimiz Ses Getirdi: Refik Töre Tedavi Olmak İçin Yola Çıktı

Haberimiz Ses Getirdi: Refik Töre Tedavi Olmak İçin Yola Çıktı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz aylarda, Şemdinli ilçesinde yaşayan ve doğuştan "İktiyozis Hastası" olan Refik Töre'yi gündeme taşımıştık; “İyileşmeyeceksem ölsem daha iyi olur” isimli haberimiz amacına ulaştı.

Refik Töre Antalya’da tedavi olmak için Yüksekova’dan yola çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tatlıca Köyü'nde yaşayan Refik Töre, cilt hastası olarak dünyaya geldi.


Hiçbir yerde çare bulamayan Töre, Yüksekova Usta Öğrenciler Derneği'ne başvurmuştu. Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner, Refik Töre ile birebir ilgilenerek yetkilere seslenmişti, “Lütfen, bu kardeşimiz için acilen bir çare bulalım” demişti.

Bu talebi haberleştirmemizden sonra Refik Töre için Antalya'dan özel doktor devreye girdi.

Töre, hayırsever İsmail Akar’ın öncülüğünde Yüksekova’dan Van’a giderek uçakla Antalya’ya geçti.

“SANKİ YENİ DÜNYA’YA GELMİŞ GİBİYİM”

Çok mutlu olduğunu belirten Refik Töre, “Geçtiğimiz günlerde yaptığınız haber sayesinde hastalığımla ilgilenecek doktor bulundu. Çok mutluyum, inşallah gidip iyi bir şekilde tedavi olup döneceğim. Bu sevinci yaşamama vesile olan Yüksekova Güncel Haber Ailesi ve Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner’e çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“BİZLER DE REFİK KADAR MUTLUYUZ”

"Refik iyileşerek dönecek" diyen Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner, “Geçtiğimiz günlerde bize gelerek bu durumunu izah etmişti. Bizler de Yüksekova Güncel Haber aracılığıyla bu durumu insanlara duyurduk. Şükürler olsun ki haberiniz ses buldu. Refik'i tedavisi olması için Antalya’ya yolcu ettik. Güzel bir tedaviyle iyileşir ve aramıza döner inşallah. Bu noktada desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz, Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2024, 21:22
YORUM EKLE