Başkan Aydoğdu'dan işitme engellilere destek

Başkan Aydoğdu'dan işitme engellilere destek

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan 2  İşitme engelli  kardeşlere işitme cihaz desteği bulundu.

Hakkari Gençlik ve Engelli'ler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı tutmaç (Kırele) köyünde  ikamet eden ihtiyaç sahibi 2 Özel gereksinimli İşitme engellisi olan Erhan ile Emirhan Kardeşlere İşitme cihazı desteğinde bulundu. 

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan destek ile ilgili açıklamada bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler  Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu şunlar kaydetti.

"Hayırseverlerimizin destekleri ile temin ettikleri İşitme Cihazları ihtiyaçları olan Erhan ile Emirhan Kardeşlere teslim ettik. Her iki kardeş maalesef doğuştan beri duymuyor ve konuşamıyor.İşitme Cihazlarının'da olmadığı için okula gidemiyorlardı.Arkadaşlarıyla birlikte dışarı çıkıp gezemiyorlardı. Artık Erhan ile Emirhan işitme cihazlarını takıp okullarına gidebilecek.  Arkadaşlarıyla birlikte dışarıya çıkıp gezebilecekler, Herkesi Duyabilecek,Her iki Kardeşin en büyük hayalleri ise kulaklarında İşitme cihazlarınında olmasıydı. Artık her iki kardeşin hayallerini gercekleştirerek Hayallerine umut olabildik.Erhan ile Emirhan Kardeslerin Gürpınar ilçesi Tutmaç Köyünde yaşayan Geven Ailesinin Evine Giderek jayırsever vatandaşların desteği ile alınan işitme cihazlarını kulaklarına yakıp denemesini yaptık.Coğrafya tanımaksız'ın tüm engelleri açmak için mücadele ediyoruz .

Van'ın Gürpınar ilçesi Tutmaç Köyünde yaşayan  Özel gereksinimli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için Çalışıyoruz.Bize bu hayıryolun'da destek veren Herkese teşekkür ediyorum."

Erhan ile Emirhan Gevenin anneleri ise Başkan  Aydoğdu ve yönetimine destekten dolayı teşekkür etti.

Anne açıklamasını devamında şunları kaydetti.

" Benim Her iki oğlum doğuştan beri Konusamıyorlar, duymuyorlar okula gönderemiyordum.  Anneleri olarak her iki oğlumu büyütene kadar çok zorlandım. Köyde yaşadığımız için elimde hiç bir İmkanlarım'da yoktu  Ama Artık her iki oğlum okullarına gidebilecekler çok şükürler olsun ki. Hakkari'den gelen Hakkari Gençlik ve Engelliler  Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Başkanımız her iki oğlumun da  En  büyük hayallerini gerçekleştirerek bizi mutlu  etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER