Yüksekdağ: Saldırıları Saray'a bağlı gladyo örgütlüyor

Dağlıca'da yaşamını yitiren askerlerin cenazelerinin Kürt halkı tarafından sahip çıkıldığı ancak yine batıda Kürt halkının saldırılara uğradığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların tümü AKP'nin güdümündeki gladyo tarafından örgütlenmiştir. Bu saldırıları yapanlar 16 askerin cenazesine zerrece saygısı olmayanlardır. Saygısı olanlar gidip o askerlerin cenazelerini sırtında taşıyanlardır" dedi.

Yüksekdağ: Saldırıları Saray'a bağlı gladyo örgütlüyor
 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Dağlıca'da yaşamını yitiren askerlerin cenazelerinin halk tarafından toplanmasının ibret tablosu olduğunu belirten Yüksekdağ, "Askerlerin cenazeleri sahip çıkan Kürt halkıydı ama batıda linç edilen yine Kürt halkı oldu" dedi. 

Yüksekdağ konuşmasında şunlara değindi: 

"128 yerde planlı ve kapsamlı saldırı gerçekleşti. Sadece parti binamız değil telefonla Kürtçe konuştuğu için katledilenler oldu. Saldırıların kabul edilir hiçbir yönü yoktur. Bu saldırıların yönlendirilmiş olduğunu çok iyi biliyoruz. Dün iktidarını yitiren, yine kazanmayı düşünen siyasi yapının iç savaşına tanık olduk. Bu saldırıların tümü AKP'nin güdümündeki gladyo tarafından örgütlenmiştir. Bu saldırıları yapanlar 16 askerin cenazesine zerrece saygısı olmayanlardır. Saygısı olanlar gidip o askerlerin cenazelerini sırtında taşıyanlardır. Bu devleti bazı başı asker ailelerine 'karaktersiz' diyecek kadar saygısızdır. Dün Türkiye'de çok ağır bir tablo yaşandı. Cizre halkına bomba ve roketlerle saldırı yaşandı. Hala kaldırılamayan cenazeler var. Yine bu süre içerisinde yüze yakın yurttaş kolluk güçlerinin mermisiyle yaşamını yitirdi. Bunların hepsi sarayını güvence altına almak isteyen siyasetin nedeniyle yaşandı. Yaşanan bütün bu acıların sorumlusu çözümü buzdolabına kaldıranlardır."



Ayrıntılar gelecek../

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER