Yüksekdağ: İsyan haktır ve kadınlar daha çok isyan edecek

Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Mersin’de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, hükümetin Özgecan’ı anarken bile kadınlara saldırdığını belirterek, “İsyan haktır ve kadınlar daha çok isyan edecek. Kadınların tüm direnişleri meşrudur” dedi.

Yüksekdağ: İsyan haktır ve kadınlar daha çok isyan edecek

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atıldıktan sonra eylem yapan işçileri ile öldürülen Özgecan Aslan şahsında kadın katliamlarının protesto edildiği eyleme katıldı.

İşçileri ziyaret eden Yüksekdağ, taşerona karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, işçilere karşı zalimane tutumlar sergileyenlere karşı HDP olarak işçilerin yanında olacaklarının mesajını verdi.

‘Hükümet zihniyetini değiştirmeli’

Özgür Çocuk Parkı’nda kadına karşı şiddet ve katliamların protesto edildiği eyleme de katılan Yüksekdağ, kadın katliamlarının hükümetin politikalarından kaynaklandığını, hükümetin ilk olarak zihniyetini değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Kadınların şiddet ve işkence ile kendilerine dayatılan bir yaşama mahkum edilmek istenildiğini söyleyen Yüksekdağ, kadınların yaşam mücadelesi ve isteğinin toplumların yaşam mücadelesi haline geldiğini söyledi.

Erkeklerin Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından azmettirici rolünde olduğunu belirten Yüksekdağ, Özgecan’ın ölümünün arkasından da siyasi iktidarın kadına dönük şiddeti azmettirmeye devam ettiğini söyledi.

Kadına şiddet uygulayanlara ceza değil ödül verildiğini belirten Yüksekdağ, “Dışarıya çıkmayın, şiddete uğruyorsanız çığlık atın” gibi söylemler ile bizzat Cumhurbaşkanı tarafından kadınların yaralandığını dile getirdi. Yüksekdağ, “Hükümet kurmayları ve Cumhurbaşkanı böyle yaparsa sokaktaki psikopat erkek neler yapmaz” diye sordu.

Şiddetin sokakta olduğu kadar devlet kurumlarının tamamında olduğunu belirten Yüksekdağ, öyle ki şiddetin Meclis’te dahi yaşandığını söyledi.

Kadınlar daha çok isyan edecek

“İsyan haktır ve kadınlar daha çok isyan edecek. Kadınların tüm direnişleri meşrudur. İsyan Meclis’te de sokakta da meşrudur, çok istiyorsanız şiddet aygıtı yasalarınızı bize karşı kullanın ama kadınlar bu isyanı büyütecek.”

Hükümetin Özgecan’ın anısına sahip çıkarken dahi kadınlara saldırdığını belirten Yüksekdağ, Meclis’te AK Parti’li vekillerin muhalefet vekillerine dönük gerçekleştirdiği saldırıların kadınlara olan kininden kaynaklandığını belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından Yüksekdağ ve beraberindekiler Özgecan Aslan’ın ailesinin evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER