Yüksek: Sivil darbeyi kabul etmeyin

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında belediye eşbaşkanları ile birlikte 18 meclis üyesinin görevden almasına karşı Batman'a giden siyasetçiler ve seçilmişler, AKP'nin politikalarına boyun eğmeyecekleri mesajı verdi. Son dönemde 18 DBP'li belediye başkanının tutuklandığına, 23'ünün ise görevden alındığına dikkat çeken DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek "Bu sivil darbeyi kabul etmeyin, boyun eğmeyeceğiz" sözleriyle halka seslendi.

Yüksek: Sivil darbeyi kabul etmeyin
Batman'da "siyasi darbe" olarak nitelendirilen bir operasyonla belediye eşbaşkanları ile18 belediye meclis üyesinin görevden alınmasına dönük tepkiler sürüyor. Bugün, siyasi soykırım operasyonlarına karşı Batman Belediyesi önünde yapılan protestoya DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek de katıldı. Açıklamaya aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanları Fırat Anlı ve Gülten Kışanak, Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı Februniye Akyol, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ile HDP Batman milletvekili adaylarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. DBP Eş Genel Başkanlarını kentin girişinde karşılayan yurttaşlar, belediye binası önüne kadar eşbaşkanlara eşlik etti. 

"Çok şükür halkımızın içinde başımız diktir. Alnımız temizdir" sözleriyle halkı selamlayan görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, halkın "Batman seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. HDP Batman Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da, Sincan ve Kırıklar cezaevlerinde bulanan Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ile birlikte diğer tutuklulara selam gönderdi. 

Anlı: Batman boyun eğmeyecek

Batman'la dayanışmayı büyüteceklerini vurgulayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise yaptığı kısa konuşmada, "Bir kanadımız kalana dek birlikteyiz. Batman halkının iradesine nasıl sahip çıktığını göstereceğiz. Batman halkı 90'lara boyun eğmedi. Bugün de eğmeyecek" dedi. 

Konuşmasına, Ankara katliamında yaşamını yitiren Batmanlı çocuk Veysel Atılgan ve Barış Annesi Meryem Bulut'u anarak başlayan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, katliamdan dolayı halen bir kişinin tutuklanmadığına dikkat çekti.

'18 belediye eşbaşkanı tutuklandı, 23'ü görevden alındı'

7 Haziran'da yenilen AKP iktidarının Kürt halkına savaş açtığını belirten Yüksek, siyasi soykırım operasyonlarında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerine değinerek "Şu ana kadar 18 belediye eşbaşkanını tutuklamış durumdalar. 23 tanesi görevden alınmış. Bu sivil darbeyi kabul etmeyin size boyun eğmeyeceğiz" diyerek seslendi. 

'Suçun en alasını Erdoğan işliyor'

Merkezi ve otoriteye karşı özyönetimi bütün Türkiye ve Ortadoğu halkları için istediklerini aktaran Yüksek, "Özyönetim demeyi bile suç haline getirdiler adeta. Başkanlık sisteminiz tartışırken anaya ihlali olmuyor da, özyönetim konuşulduğunda neden suç olsun. Eğer suçsa suçun en alasını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan işliyor" dedi. 

Yüksek, halkın büyük emeklerle kazanılan bu mevzileri teslim etmeyeceğini söyleyerek, "Eğer sivil darbeciler, bu halkın emeğiyle kazılan belediyeleri halkın elinden alıp, valiliğe veya AKP'ye teslim etmeye çalışırsanız, and olsun ki onların ayağı bu belediyenin içerisine girmeyecektir" diye konuştu. 

Tüm parti çalışanlarına 1 Kasım seçim çalışmalarını hızlandırma çağrısı yapan Yüksek, "1 Kasım'a kadar demokratik özerkliğin inşası için herkesin 24 saat çalışması lazım. Hem bu rejimden hem AKP'den kurtulalım" dedi. DİHA


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER