Tuncel: Tüm halkların zafer yılı olacak

Adıyaman'da sağanak yağmur ve dolu yağışına aldırmadan Newroz alanına akan onbinler, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdı. Kürt halkının özgürlüğe koştuğunu söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Bu yıl Sayın Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle, Kürt halkının ve ezilen tüm halkların zafer yılı olacaktır ve zalimlerden teker teker hesap soracağız" dedi.

Tuncel: Tüm halkların zafer yılı olacak

 Adıyaman'da Newroz kutlaması için sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce yurttaş, Karapınar Mahallesi Newroz alanına akmaya başladı. Yoğun sağanak yağmur ve dolu yağışına aldırış etmeden alanı dolduran yurttaşlar, "Öcalan'a özgürlük" talebini haykırdı. Ulusal kıyafetler giyinerek yeşil, sarı, kırmızı renkelere bürünen yurttaşlar, alanı renklendirdi. PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile PKK, YPG, YPJ ve KJA bayraklarıyla donatılan Newroz alanını dolduran binler, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana YPG", "Şehîd namirin" , "Silav silav ji İmraliye re hezar silav" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarını ise dillerinden düşürmedi. 7'den 70'e her kesin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdığı kutlamaya, kadın ve çocukların yoğun katılımı dikkat çekti. 



'Halkların barış içinde yaşama zamanı geldi'



Kutlama, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına durulan saygı duruşu ve okunan "Ey raqip" marşıyla başladı. Newroz kutlamasına, DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, KESK bileşenleri, EMEP, ÖDP, HDP, YAKAY-DER, MEYA-DER, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP MYK üyesi Hüda Kaya, HDP PM Üyesi Mehmet Doymaz, Bulam Belediyesi eş başkanları, Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, HDP Adıyaman aday adaylarının yanı sıra binlerce kişi katıldı.Tertip komitesinin konuşmalarından sonra konuşan HDP MYK üyesi Hüda Kaya, Adıyaman'ın Nemrut zulmüne karşı baş kaldıran bir şehir olduğunu ifade etti. Kaya, Adıyaman'ın İbrahimi bir direniş ile tüm zulümlere karşı göğüs gerdiğini belirterek "Bugün nasıl baharın başlangıç gününü kutluyorsak, artık tüm halkların bir arada barış ve özgürlük içinde yaşamasını da gerçekleştirip, iç içe yaşamanın zamanı geldi" dedi.



'Rojava'da yanan ateş ile Ortadoğu halklarının zaferi yakındır'



Kaya'nın konuşmasından sonra Barış Anneleri Meclisi üyeleri platforma çıkarak halkı selamladı. Daha sonra Türkiye ve Kürdistan'ın çeşitli cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar tarafından gönderilen mektuplar okundu. Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Ezilen, direnen, özgürlük ve insanlık için savaşan, mücadele eden herkesin Newroz'u ve direnişi kutlu olsun. Rojava'da yanan ateş ile Kürtlerin ve tüm Ortadoğu halklarının zaferi yakındır" dedi. Devletin inkar, imha ve asimilasyon politikalarının yerle bir olduğunu ifade eden Tuncel, bundan sonra her kesin Kürt halkının direnişini konuşacağını söyledi. Kürt sorunu çözülmediği taktirde Ortadoğu sorununun çözülemeyeceğini söyleyen Tuncel, "Bu çözümde baş aktör Kürtlerdir. Artık kimse Kürt halkını kandıramayacaktır" diye konuştu.



'Arîn Mîrxan'lar özgürlüğün kapısını açtı'



Kürt halkının sadece Türkiye'de değil bütün dünyada temel güç haline geldiğini dile getiren Tuncel, "Rojava'da insanlık düşmanı çetelere karşı savaşan kadınları artık herkes tanıyor. Bütün dünya liderleri Kobanê'nin düşmesini bekliyordu. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsinin siyaseti düştü. Kimse Kürt halkının önünü kesemez artık. Kürt halkı özgürlüğe koşuyor. Arîn Mîrxanlar gibi yiğit kadınlar, bedenlerini tankların altına atanlar özgürlüğün kapısını açmıştır" şeklinde konuştu. Tuncel son olarak, "Bu yıl Sayın Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle, Rojava'da, Başûr'da, Rojhilatta ve Kuzey Kürdistan'da Kürt Halkının ve ezilen tüm halkların zafer yılı olacaktır ve zalimlerden teker teker hesap soracağız" dedi.



Newroz kutlaması, yakılan Newroz ateşinin ardından İbrahim Rojhilat'ın seslendirdiği şarkılar ile son buldu.DİHA

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER