Dağlıca'da büyük patlama: 400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı

Yüksekova'nın Oramar (Dağlıca) ile Berdereş (Yeşildere) bölgeleri arasındaki Yeşiltaş Mevkii'nde büyük bir patlama meydana geldi.

Dağlıca'da büyük patlama: 400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı
Yüksekova'nın Oramar (Dağlıca) ile Berdereş (Yeşildere) bölgeleri arasındaki Yeşiltaş Mevkii'nde büyük bir patlama meydana geldi. Askeri araçların geçişi esnasında meydana geldiği belirtilen patlamada, çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ilk tepkisi "400 milletvekilini alacak parti olsaydı bunlar olmazdı" sözleri oldu. 
Hakkari Yüksekova'da Oramar (Dağlıca) ile Berdereş (Yeşildere) bölgeleri arasındaki 20 kilometrelik alanda 4 gün önce başlatılan askeri operasyon devam ederken, akşam saatlerinde Yeşiltaş Mevkii'nde askeri iki zırhlı aracın geçişi esnasında patlama meydana geldi. Patlama sonucu, çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığını belirtildi. Patlama sonrası yaralı askerler helikopterlerle hastanelere kaldırılırken, patlamanın yaşandığı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Helikopterler de Şitazin bölgesini bombalarken, karakollardan da ormanlık alanlara doğru obüs, havan ve top atışına başlandığı bildirildi. Yine patlamanın hemen ardından TSK'ye ait savaş uçaklarının bölgeyi borbardımana tuttuğu öğrenildi. Savaş uçaklarının en çok da Çarçela ve Cilo hattını bombaladığı kaydedildi. 
Ankara'da güvenlik zirvesi 
Türkiye Milli Takımı'nın Hollanda'yla oynadığı maçı izlemek üzere Konya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelen haberler üzerine programını yarıda kesti. Maçtan erken ayrılıp özel uçak "DAP" ile saat 21.30'da Ankara'ya hareket eden Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya, Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkililerinin katılması bekleniyor.
'400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı'
Hakkari Dağlıca'da meydana gelen patlamayı bir TV kanalına değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Hava şartları çok kötüymüş. O şartlar da böyle bir mücadele var. Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde bu olay gerçekleşiyor. Mayınlı tuzaklarla saldırı oldu. Oradaki mücadele çok daha farklı ve kararlı olacak. Çok üzüntülüyüz, milletimizin başı sağ olsun" dedi. Erdoğan, "Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa'yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı" sözleriyle de bir kez daha savaşı kendisi tarafından başlatıldığını itiraf etmiş oldu. DİHA

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER