Baluken: Davutoğlu Diyarbakırlılardan dersini aldı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP'nin 1 Kasım'da her türlü hileye başvuracağını belirterek, AKP'nin jandarması, polisi ve devletin diğer imkanları ile başvuracağı irade hırsızlığına hazırlıkları ile karşı duracaklarını kaydetti.

Baluken: Davutoğlu Diyarbakırlılardan dersini aldı
Başbakan Davutoğu'nun dün Diyarbakırlılardan tarihi bir ders aldığını ifade eden Baluken, "Hırsızlar ordusuyla karşı karşıyayız. Halkımız da buna karşı duyarlı olsun ve bu hırsızları boşa çıkarsın" dedi.

Kürdistan ve Türkiye'de sayılı saatlerin kaldığı 1 Kasım seçim maratonu devam ederken, HDP özellikle AKP ve devletin tüm baskılarına rağmen seçim kampanyasını yürütüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün katıldığı AKP mitingi ve seçim güvenliğini HDP Grup Başkanvekilli İdris Baluken değerlendirdi. 

Parti olarak seçim güvenliği ve sandıklara sahip çıkma konusunda tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Baluken, "Halkımıza şunu ifade etmek istiyorum; karşımızda bir siyasi parti olmayacak. Kürdistan'daki seçim yarışı 2 siyasi parti arasında geçmeyecek. Halkın partisi HDP ile devletin partisi AKP arasında mücadele olacak" dedi. AKP'nin 1 Kasım'da her türlü hileye başvuracağının altını çizen Baluken, AKP jandarmasıyla, polisiyle ve devletin diğer imkanları ile irade hırsızlığına baş vuracağını söyledi. AKP'nin hırsızlıklarını HDP'nin hazırlıklarının engelleyeceğine dikkat çeken Baluken, oy kullanan herkesin sandıklarına sahip çıkması ve son ana kadar sandıkları terk etmemesi gerektiğini ifade etti.

'Rehavete kapılmadan son ana kadar beklenilmeli'

Baluken, "Yaşanacak oy hırsızlığı karşısında seçmenlerimiz hemen gerekli yere başvursunlar. Seçim hilelerini halkımızla beraber engelleyebiliriz. 7 Haziran seçimleri gibi HDP Genel Merkezi resmi sonuçları açıklamadan bir rehavete kapılmadan son ana kadar beklemek gerekir" dedi.

'Diyarbakırlılar tarihi bir ders verdi'

Davutoğulu'nun dün Diyarbakır'da gelişini de değerlendiren Baluken, Davutoğu'nun Diyarbakırlılardan tarihi bir ders aldığını söyledi. Davutoğlu'nun Diyarbakır mitingini "Büyük bir fiyasko" olarak değerlendiren Baluken, 

Şunları aktardı: "7 Haziran sonrası AKP'nin devreye koyduğu katliam politikaları, Rojava üzerindeki Kürt düşmanlığının karşılığını dün Davutoğu Diyarbakır'da çok net olarak gördü. Mitinge giden halktan çok polis, özel tim vardı. O tablonun kendisi bile Davutoğlu'nun düştüğü durumu özetliyordu. Koruma ordusu olmadan Kürdistan'a gelemeyecek bir duruma geldiler. Miting yaptığında 2-3 bin kişi gitmeyecek duruma geldi."

Diyarbakırlıların Davutoğlu'na ikinci mesajı 1 Kasım'da vereceğini kaydeden Baluken, Kürdistan'da AKP'nin geldiği durumu görmek isteyenlerin Davutoğlu'nun dünkü mitinginin görüntülerini açıp bakmasını istedi.

'Oy hırsızlarını boşa çıkarın'

Son olarak tüm Türkiye halklarının sandıklarına ve oylarına sahip çıkması çağrısı yapan Baluken, bir oyla zulmün alaşağı edilebileceğini söyledi. Baluken, "Hırsızlar ordusuyla karşı karşıyayız. Halkımız da buna karşı duyarlı olsun ve bu hırsızları boşa çıkarsın" dedi.DİHA


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER